Nové vyjadrenie princa Andrewa k sexuálnemu škandálu. Čo tvrdí?

NETKY.SK • 27 Január 2022, 21:11 • 2 min
Nové vyjadrenie princa Andrewa k sexuálnemu škandálu. Čo tvrdí?

LONDÝN/NEW YORK - Britský princ Andrew poprel blízke priateľstvo so Ghislaine Maxwellovou, odsúdenou za spoluprácu s finančníkom a sexuálnym delikventom Jeffreym Epsteinom v jeho sexuálnych zločinoch. Urobil tak vo vyhlásení prostredníctvom svojich právnikov v odpovedi Virgínii Giuffreovej, ktorá ho v USA žaluje za údajné sexuálne násilie. Informovala o tom vo štvrtok britská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Princovi právnici potvrdili, že Andrew je pripravený brániť sa voči Giuffreovej obvineniam pred súdom. Vojvoda z Yorku odmieta všetky obvinenia.

 

img

Virginia Giuffreová

 

V 11-stranovom súdnom dokumente, ktorý v stredu odovzdali jeho právnici súdu, uviedli početné dôvody, prečo by mali občiansku žalobu Giuffreovej zamietnuť. Jedným z nich má byť otázka súhlasu k pohlavnému styku. „Predpokladajme, bez toho, aby sme to pripustili, že Giuffreová utrpela nejakú ujmu alebo škodu, ako uvádza v žalobe. Avšak prekážku pre jej tvrdenia predstavuje doktrína súhlasu,“ píšu právnici.

 

Prečítajte si tiež: Zomrel herec známy zo seriálu Melrose Place, našli ho mŕtveho

 

Princ Andrew priznal, že sa s Epsteinom stretol okolo roku 1999, ale popiera, že by sa zúčastnil na sexuálnych zločinoch, ktoré finančník sprostredkovával. Ešte v roku 2019 sa Andrew odmietol dištancovať od svojho priateľstva s Epsteinom po tom, ako finančníka obvinili z kupliarstva.

 

Andrew koncom roku 2019 povedal v rozhovore v relácii BBC Newsnight, že s Giuffreovou nikdy nemal pohlavný styk a ani si údajne nepamätal, že by sa s ňou niekedy stretol. Následne však médiá zverejnili fotografiu, ktorá ho zachytáva, ako okolo pliec drží vtedy 17-ročnú Robertsovú, dnes Giuffreovú. Na snímke za nimi je Maxwellová.

 

img

 

K tejto fotografii právnici v stredajšom dokumente napísali, že nemajú dostatok informácií, aby potvrdili alebo vyvrátili jej autenticitu.

 

Spomínaný Andrewov rozhovor pre BBC vtedy hodnotili ako obrovské mediálne fiasko. Kráľovská rodina následne zverejnila vyhlásenie, že princ Andrew sa na vlastnú žiadosť stiahne z verejného účinkovania. Buckinghamský palác začiatkom januára pozbavil princa Andrewa čestných vojenských hodností a uviedol, že v tomto súdnom procese bude vystupovať ako súkromná osoba.

 

Možno vás zaujme: Zvrat v prípade obvinenia bubeníka kapely Horkýže Slíže!

 

 

Američanka Virginia Giuffreová v auguste minulého roku podala na princa žalobu za to, že ju v roku 2001, keď mala 17 rokov, údajne viackrát sexuálne zneužil. K útokom došlo podľa nej v nehnuteľnostiach finančníka a odsúdeného mŕtveho pedofila Jeffreyho Epsteina v Londýne, New Yorku a na Epsteinovom súkromnom ostrove v Karibiku.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies