Nové testy ukazujú, že pri útoku v Sýrii zo 4. apríla bol použitý sarin

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 16:39 • 2 min
Nové testy ukazujú, že pri útoku v Sýrii zo 4. apríla bol použitý sarin

BEJRÚT - Testy naznačujú, že pri útoku v Sýrii zo 4. apríla, pri ktorom zahynulo takmer 90 ľudí, bol použitý sarin alebo podobná toxická látka. Podľa dnešného vyjadrenia britskej delegácie v Organizácii pre zákaz chemických zbraní (OPCW) to oznámil generálny riaditeľ OPCW Ahmet Üzümcü.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V dnešnom odkaze na Twitteri britská delegácia napísala, že Üzümcü poskytol túto informáciu na úvod stretnutia výkonnej rady OPCW, ktoré sa konalo za zatvorenými dverami a bolo venované práve spomínanému útoku.

Rovnaký záver mali aj turecké a britské testy vzoriek odobratých zo sýrskeho mesta Chán Šajchún, cieľa útoku - ukázali, že bol použitý sarin alebo látka podobná tejto smrtiacej nervovoparalytickej chemickej zbrani.

Spojené štáty obvinili z chemického útoku na mesto Chán Šajchún, ovládané opozíciou, sýrsku vládu a v reakcii na to vypálili takmer 60 rakiet na sýrsku leteckú základňu.

Sýrska vláda obvinenia odmieta.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies