Nové spracovanie Doktora Dolittla uvedú do kín o šesť týždňov skôr

NETKY.SK • 30 Apríl 2017, 14:42 • 2 min
Nové spracovanie Doktora Dolittla uvedú do kín o šesť týždňov skôr

BRATISLAVA - Americké filmové štúdio Universal Pictures zmenilo dátum premiéry pripravovaného filmu o doktorovi Dolittlovi.

slovakia

left justify in out

Nové spracovanie knižnej série Hugha Loftinga o príbehoch doktora Johna Dolittla sa napokon do amerických kín dostane 12. apríla 2019, a teda o šesť týždňov skôr, ako jeho tvorcovia pôvodne plánovali. V tom čase, 24. mája, by snímka mala premiéru zároveň s filmom Star Wars: Episode IX zo spoločnosti Walta Disneyho.

V hlavnej úlohe zatiaľ nepomenovanej novinky sa predstaví Robert Downey Jr.. Réžiu dostal na starosť Stephen Gaghan, ktorý spolu s Tomom Shepherdom napísal aj scenár. O produkciu titulu sa postarajú Joe Roth, Jeff Kirschenbaum a Susan Downey.

Prvým filmovým spracovaním bol muzikál Doktor Dolittle (1967), známy aj pod názvom Doktor Jajbolí, v ktorom sa v titulnej úlohe predstavil Rex Harrison. Snímka získala deväť nominácií na Oscara, z ktorých dve premenila na víťazstvo. V roku 1998 sa dostala do kín komédia Doktor Dolittle v hlavnej úlohe s Eddiem Murphym, ktorá sa dočkala štyroch pokračovaní.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies