Nové sankcie zo strany USA nebudú mať podľa Iránu na krajinu žiadny účinok

NETKY.SK • 24 Jún 2019, 13:24 • 2 min
Nové sankcie zo strany USA nebudú mať podľa Iránu na krajinu žiadny účinok

TEHERÁN - Iránske ministerstvo zahraničných vecí prišlo počas dnešného dňa so správou, že nové hospodárske sankcie, ktoré USA plánujú uvaliť na Irán, nebudú mať podľa tejto ázijskej krajiny na jej ekonomiku žiadny účinok.

slovakia

left justify in out

"Naozaj nevieme, aké tie (nové sankcie) budú, a na čo sa ešte chcú zamerať, zároveň si však myslíme, že nebudú mať nijaký účinok," uviedol hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Abbás Músaví.

 

 

Počas víkendu sa prezident USA Donald Trump na sociálnej sieti vyjadril, že "Irán nevlastní žiadne jadrové zbrane! V rámci Obamovej strašnej politike sa mohol Irán stať nukleárnou mocnosťou za veľmi krátku dobu, a súčasný stav v krajine nie je akceptovateľný v žiadnom smere. V pondelok zavedieme voči Iránu nové snkcie."

 

 

Dodatočné sankcie pripravuje Trumpova administratíva aj napriek tomu, že Irán už v súčasnosti čelí zo strany Spojených štátov mimoriadne prísnym hospodárskym sankciám. Po týždňoch stupňujúceho sa napätia medzi USA a Iránom, ktoré mali za následok sériu útokov na ropné tankery v Perzskom zálive, Irán minulý týždeň počas štvrtkového rána zostrelil americké bezpilotné prieskumné lietadlo. Svet sa obával vyvolania vojenského konfliktu. Kým Washington trvá na tom, že k zostreleniu došlo nad medzinárodnými vodami, Irán je názoru, že dron sa pohyboval v jeho vzdušnom priestore, a navyše reagoval tak po viacerých výzvach, aby sa riadené lietadlo vzdialilo od pevniny.

 

img

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies