Nové sankcie EÚ rozširujúce zákaz investovania na Kryme sú neprijateľné

NETKY.SK • 18 December 2014, 17:03 • 2 min
Nové sankcie EÚ rozširujúce zákaz investovania na Kryme sú neprijateľné

MOSKVA - Nové sankcie Európskej únie rozširujúce zákaz investovania európskych firiem na Kryme sú "absolútne neakceptovateľné" a smerujú k diskriminácii obyvateľov tohto polostrova. Vyhlásilo to dnes prostredníctvom tlačového vyhlásenia ruské ministerstvo zahraničných vecí, ktoré citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Brusel by si mal uvedomiť, že Krym a Sevastopol sú neoddeliteľné časti Ruska," uvádza sa v reakcii ruského rezortu zahraničných vecí na dnešné schválenie nových ekonomických sankcií EÚ voči Rusku. "Diskrimináciu voči obyvateľom Krymu a Sevastopolu založenú na politických dôvodoch považujeme za absolútne neakceptovateľnú."
     

Nové reštriktívne opatrenia EÚ vstúpia do platnosti v sobotu a budú sa vzťahovať na predaj technológií na prieskum čiernomorskej ropy a zemného plynu či podnikania firiem EÚ v oblasti cestovného ruchu.
     

Občania členských krajín EÚ budú mať zakázané kupovať alebo financovať spoločnosti na Kryme, ktorý sa v marci odtrhol od Ukrajiny a pripojil k Ruskej federácii. Podľa EÚ išlo o anexiu polostrova Ruskom.
     

Únia už skôr zakázala dovoz tovarov z Krymu a nové investície do infraštruktúrnych projektov v oblasti dopravy, telekomunikácií a energetiky a do podnikania s ropou a plynom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona