Nové prípady v Bratislavskom kraji sú po celom území, v okrese Nitra evidujú prípady profesionálnej nákazy

NETKY.SK • 3 September 2020, 16:55 • 2 min
Nové prípady v Bratislavskom kraji sú po celom území, v okrese Nitra evidujú prípady profesionálnej nákazy

BRATISLAVA - Nové prípady ochorenia COVID-19 v Bratislavskom kraji sú rozptýlené po celom území. Medzi novými infikovanými v tomto kraji sú importy zo zahraničia aj dohľadané a testované kontakty už pozitívnych osôb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vyskytli sa tiež sporadické prípady bez vzájomnej epidemiologickej súvislosti s pozitívnymi osobami. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR to uviedol na sociálnej sieti.

 

Regionálne úrady verejného zdravotníctva zaznamenali v stredu 121 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 z celkovo 3 519 vykonaných laboratórnych vyšetrení.

Nové pozitívne prípady v okrese Nitra sú kontakty už potvrdeného prípadu. Všetky sú v epidemiologickej súvislosti s nedávno organizovaným početnejším stretnutím.

 

Zaznamenané boli aj prípady profesionálnej nákazy. V niektorých prípadoch ešte epidemiologické vyšetrovanie pokračuje. V okrese Michalovce ide zväčša o kontakty už potvrdených prípadov v rámci lokálnej epidémie v obci Staré. Zaznamenaný bol aj import zo zahraničia.

 

img


V prípade Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Liptovskom Mikuláši ide o úzke kontakty potvrdeného prípadu na pracovisku s menším počtom zamestnancov. Všetky kontakty vrátane spolupracovníkov sú v domácej izolácii a prebieha u nich testovanie.

Vo väčšine prípadov zaznamenaných v pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Dolnom Kubíne ide o kontakty už potvrdeného prípadu, kde epidemiólogovia zaznamenali rodinné ohnisko nákazy.

 

V ostatných prípadoch ide tiež o dohľadané kontakty potvrdeného prípadu z iného ohniska nákazy, pričom v tejto súvislosti pokračuje epidemiologické vyšetrovanie a dohľadávanie kontaktov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies