Nové prihlášky na VS neuvádzajú otec a matka, ale len rodič a rodič!

NETKY.SK • 14 Február 2014, 09:05 • 2 min
Nové prihlášky na VS neuvádzajú otec a matka, ale len rodič a rodič!

BRATISLAVA – Prihláška na vysoké školy pre študentov obsahuje podľa podpredsedníčky KDH Miroslavy Szitovej údaje o rodičovi a rodičovi, nie matke a otcovi.

slovakia

left justify in out

Ako povedala Szitová dnes pre agentúru SITA, doteraz takéto údaje na prihláškach neboli vôbec požadované. Nový vzor prihlášky má ministerstvo na svojej internetovej stránke. Podľa Szitovej vláda nechráni rodinu. Zároveň upozornila, že prioritou a záväzkom vlády SR voči občanom je Programové vyhlásenie, v ktorom sa súčasná vláda zaviazala presadzovať, aby rodinná politika bola centrom záujmu sociálnej politiky štátu. „Hlási sa k dôslednému uplatňovaniu základnej zásady Zákona o rodine, kde je manželstvo definované ako jedinečný zväzok medzi mužom a ženou, ktorý má spoločnosť chrániť. Kroky vlády i ministerstiev však dokazujú opak a tlak je sústredený najmä na deti a mládež,“ zdôraznila.



Szitová upozornila, že vlna nespokojnosti občanov a rodičov, sa zdvihla už pri vydaní učebnice pre stredné školy s propagáciou gender ideológie, ktorú financovalo ministerstvo zahraničných vecí. Ďalšie reakcie rodičov prišli pri zaradení nového „Hupsovho“ šlabikára, v ktorom je otec nahrádzaný susedom. „Minister školstva, aj na tlak verejnosti, učebnicu pre stredné školy odmietol podpísať, obsah šlabikára dal upraviť. Obe učebnice však sú na knižnom trhu a riaditelia škôl ich môžu pre potreby školy obstarať,“ konštatovala. Pred niekoľkými dňami sa zas objavila informácia o iniciatíve organizovať sexuálnu osvetu pre mladistvých jedným občianskym združením. „Prednášať mali dvaja známi sexuológovia Radim Uzel a Danica Caisová. Pôvodne mala byť táto iniciatíva podporovaná ministerstvom školstva a výborom OSN. Ministerstvo však akékoľvek spojenie s prednáškami odmietlo. Znovu zostáva zodpovednosť na riaditeľoch škôl,“ upozornila Szitová. Podpredsedníčku KDH zaujíma, či sú úradníci na ministerstvách nekompetentní, alebo konajú s tichým súhlasom svojich ministrov a vlády Smeru-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies