Nové pravidlo o striedaní navyše prejde skúškou už čoskoro, FIFA potvrdila aj kedy

NETKY.SK • 8 Január 2021, 19:59 • 2 min
Nové pravidlo o striedaní navyše prejde skúškou už čoskoro, FIFA potvrdila aj kedy

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) už v úvode na majstrovstvách sveta klubov v Katare otestuje nové pravidlo, ktoré trénerom umožní využiť jedno striedanie navyše pri hráčoch s podozrením na otras mozgu.

slovakia

left justify in out

Už v decembri v Anglicku schválili jeho testovanie v dueloch FA Cupu.

 

MS klubov v Katare sa uskutočnia od 1. do 11. februára 2021 a predstaví sa na ňom spolu 7 klubov. Európu bude zastupovať úradujúci víťaz Ligy majstrov nemecký Bayern Mníchov.

 

 

Výnimky 
Pravidlá futbalu umožňujú tri striedania v jednom zápase, štvrté počas pohárových duelov v prípade predĺženia. Aktuálne však platia výnimky a tréneri v niektorých krajinách môžu počas jedného stretnutia vymeniť na hracej ploche až piatich hráčov.

 

Hrozí preťaženie 

Cieľom dočasného zvýšenia počtu striedaní je ochrana hráčov pred preťažením, keďže v roku 2020 pandémia koronavírusu najprv na niekoľko mesiacov prerušila futbalové dianie a po reštarte súťaží a neskoršom štarte novej sezóny majú mnohé kluby nahustený program.

 

img


Pôvodný plán hovoril o uvedenom pokuse počas futbalového turnaja na OH 2020 v japonskom Tokiu, podujatie však museli odložiť o jeden rok. "Zdravie hráčov je nad všetkým ostatným. Ak umožníme tímom striedať, tak to dáva zmysel. Musíme chrániť hráčov," povedal v minulosti prezident Medzinárodnej futbalovej federácia (FIFA) Gianni Infantino.

 

Britské ostrovy už podnikli kroky 
Štúdia škótskych odborníkov zverejnená v roku 2019 odhalila, že profesionálni futbalisti síce v porovnaní s bežnou populáciou zomierajú menej často na rakovinu či problémy so srdcom, no častejšie na poranenia hlavy.

 

img

 

Reakciou na túto štúdiu bolo, že deti do 12 rokov v Anglicku, Škótsku a Severnom Írsku majú zakázané hlavičkovanie počas tréningov. "Berieme to veľmi vážne," poznamenal Infantino.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies