Nové okolnosti kauzy Glance House už rieši Generálna prokuratúra aj súd v Prešove

NETKY.SK • 30 September 2013, 09:17 • 2 min
Nové okolnosti kauzy Glance House už rieši Generálna prokuratúra aj súd v Prešove

BRATISLAVA - Nové okolnosti kauzy Glance House už rieši Generálna prokuratúra aj súd v Prešove, na ktorom došlo v uplynulých dňoch k pochybnej zmene vedenia firmy, píše dnešné vydanie denníka Sme.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie súdu je už právoplatné a bežnými prostriedkami ho zvrátiť nemožno. Novostavba bytovky v Bernolákove sa tak podľa Sme zrazu dostala do rúk schránkovej spoločnosti CDI blízkej podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi. Generálna prokuratúra denníku potvrdila, že sa zaoberá trestným oznámením, ktoré podala druhá strana sporu - doterajší konatelia Glance House Róbert Číž a Ivan Pokorný.

Rozhodnutie o zmene v obchodnom registri správoplatnil Okresný súd v Prešove na základe toho, že firma Glance House sa písomne vzdala odvolania. Bolo to však bez vedomia jej konateľov, list súdu miesto nich poslal advokát vystupujúci v prospech kočnerovcov. Konal na základe plnej moci z roku 2010, odvtedy sa však pomery vo firme zásadne zmenili, dodáva Sme. 

Denník Sme píše, že v obchodnom registri na internete v piatok ešte zmena vedenia zapísaná nebola. Prešovský súd však potvrdil, že rozhodnutie je od 20. septembra právoplatné. Súd tiež dostal sťažnosť proti tomu, ako postupoval. Odpovedal, že sa podaním bude zaoberať. Nový vývoj v prípade je podľa Sme dôležitý aj preto, že Špeciálny súd má čoskoro rozhodovať, či odblokuje bytovku, ktorú zaistil v rámci trestného konania v tej istej veci. V takom prípade by už firma CDI mohla s bytmi nakladať. Pôvodným zámerom bolo vlani dom pomocou listu od bývalého šéfa prokuratúry Dobroslava Trnku dostať do dražby a rozpredať. Konanie Trnku, ktorý je Kočnerov známy, rieši disciplinárna komisia, pripomínajú noviny. Trestný čin podľa polície nespáchal. Oklamaní klienti firmy sú bez bytov aj bez peňazí, ktoré do projektu vložili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona