Nové odhalenie: Posledné slová pilota zneli inak, prečo vetu zmenili?

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 09:29 • 2 min
Nové odhalenie: Posledné slová pilota zneli inak, prečo vetu zmenili?

LONDÝN - Malajzijské úrady vydali novú verziu poslednej komunikácie medzi dispečermi a kokpitom zmiznutého lietadla.

slovakia

left justify in out

Posledné zaznamenané slová boli podľa ich údajov "Dobrú noc, Malaysian tri sedem nula" a nie "V poriadku, dobrú noc", ako sa pôvodne uvádzalo. Ministerstvo dopravy uviedlo, že vyšetrovatelia teraz určia, či túto vetu vyslovil pilot alebo kopilot letu MH370. Zatiaľ nie je jasné, prečo vetu zmenili, ani z akého dôvodu trvalo jej zistenie tak dlho. Slová však už znejú formálnejšie a viac zodpovedajú bežnej rádiovej komunikácii, než pôvodne uvádzaná veta, informuje spravodajská stanica BBC.

 

Boeing vlajkového dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Až 150 z pasažierov bolo občanmi Číny. Keďže stroju zatiaľ z neznámych príčin zlyhali komunikačné systémy, jeho trasu len odhadujú a miesto jeho presného zrútenia je zatiaľ takisto neznáme.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies