Nové odbory Volkswagenu si za predsedu zvolili Smolinského

NETKY.SK • 21 December 2016, 15:12 • 2 min
Nové odbory Volkswagenu si za predsedu zvolili Smolinského

BRATISLAVA - V slovenskom Volkswagene si odborári volili svojich funkcionárov do novej odborovej organizácie, Moderných odborov Volkswagen.

slovakia

left justify in out

Novým predsedom odborov sa stal Zoroslav Smolinský, ktorý pôsobil na poste predsedu základnej odborovej organizácie OZ KOVO vo Volkswagene ostatných osem rokov. Na post podpredsedníčky zvolili Jolanu Julkeovú. Informovali o tom Moderné odbory Volkswagen.


Ako ďalej odbory informovali, Smolinský zvíťazil vo voľbách s počtom hlasov 4 150 z celkových 4 336. Jolana Julkeová získala 3 908 hlasov. Okrem vedenia odborovej organizácie si odborári volili aj výkonný výbor odborovej organizácie, ktorá sa skladá z deviatich predsedov a 18 členov halových výborov.


"Za kľúčovú považujem vzájomnú spoluprácu v rámci celého koncernu Volkswagen, a to nielen medzi jednotlivými odborovými organizáciami, ale aj smerom k vedeniu Volkswagenu. Aj napriek turbulentnému roku 2016 sa nám podarilo udržať si štatút silných a rešpektovaných odborov," povedal Smolinský.


Podľa neho medzi základné priority v nasledujúcom období patrí ochrana majetku zamestnancov a bývalých členov základnej organizácie OZ KOVO. "Zároveň sa pripravujeme na blížiace sa kolektívne vyjednávanie, pri ktorom budeme aj naďalej hájiť záujmy našich zamestnancov a bojovať za zlepšenie ich podmienok v práci," uzavrel predseda odborov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona