Nové Mesto uhradí vyše dvesto siedmakom lyžiarsky výcvik

NETKY.SK • 6 Január 2015, 15:11 • 2 min
Nové Mesto uhradí vyše dvesto siedmakom lyžiarsky výcvik

BRATISLAVA - V januári a vo februári absolvuje vyše dvesto siedmakov zo základných škôl, ktoré sú v správe mestskej časti Bratislava – Nové Mesto, lyžiarsky výcvik.

slovakia

left justify in out

Náklady na dopravu, ubytovanie, stravu aj výcvik im uhradí mestská časť. "Prví žiaci odcestujú na Oravu už hneď po zimných prázdninách, 8. januára," informoval agentúru SITA hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

 

„Túto zimu pôjde na kurz 224 detí z našich základných škôl. Mestská časť prispeje na každého žiaka sumou 119 eur. Všestranný športový rozvoj detí je jedna z našich priorít. Takýto výcvik so sebou prináša náklady, ktoré nie sú pre rodiny detí zanedbateľné, preto sme radi, že im môžeme takto pomôcť,“ povedal starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý. Lyžiarsky kurz, ktorý potrvá šesť dní, absolvujú novomestskí siedmaci v stredisku v Oravskej Polhore. Školy budú rozdelené do viacerých turnusov.

 

Nové Mesto finančne prispieva škôlkarom a žiakom zo svojich škôl aj na kurzy, na ktorých sa učia a zdokonaľujú v ďalších športových odvetviach. Plavecký výcvik, ktorý navštevujú predškoláci z obecných škôlok a žiaci tretích ročníkov základných škôl, podporuje sumou desať eur na dieťa. Na korčuliarsky kurz zas novomestská samospráva prispieva sumou dvadsať eur pre prvákov základných škôl a desať eur pre škôlkarov, ktorí navštevujú predškolský ročník materských škôl.

 

Mestská časť Bratislava – Nové Mesto má v správe osem základných a dvanásť materských škôl. Škôlky v tomto školskom roku navštevuje 1085 detí, základné školy 2449 žiakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies