Nové Mesto podporilo od začiatku roka 273 novorodencov

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 14:40 • 2 min
Nové Mesto podporilo od začiatku roka 273 novorodencov

BRATISLAVA - Samospráva bratislavského Nového Mesta finančne podporila od začiatku tohto roka rodičov 273 narodených detí sumou viac ako 54-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Dnes svojich ďalších novorodencov slávnostne uvítala už po štvrtý raz tento rok. Informoval o tom hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

 

"Dieťatku, ktorého mamička má trvalý pobyt v našej mestskej časti, poskytujeme ako štartovné príspevok 200 eur. Takáto forma podpory má v Novom Meste už svoju 13-ročnú tradíciu. Som rád, že napriek neľahkým časom pre samosprávu sa nám darí v nej pokračovať. Pomoc mladým rodinám je veľmi dôležitá a je to jedna z našich hlavných priorít," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. 

 

V júli pasovali za Novomešťanov 63 detí. Prevahu mali chlapci, ktorých bolo 35, dievčat 28. Mestská časť slávnostne víta novorodencov šesťkrát do roka, najbližšie bude v septembri a následne v novembri. Okrem peňažného príspevku dostávajú deti aj hrkálku, podbradník s erbom mestskej časti a mamičky kvetinu. 

 

Od januára sa v Novom Meste narodilo 149 chlapcov a 124 dievčat. Minulý rok to bolo 236 chlapcov a 220 dievčat. Najviac tohtoročných novomestských novorodencov dostalo meno Michal a Karolína. Medzi chlapcami je na druhom mieste Samuel a tretí Šimon. Dievčatká sú po Karolíne najčastejšie nositeľkami mena Alžbeta a Nina. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies