Nové letecké linky do Popradu by mali pomôcť cestovnému ruchu

NETKY.SK • 12 August 2014, 09:17 • 2 min
Nové letecké linky do Popradu by mali pomôcť cestovnému ruchu

POPRAD – Od nových pravidelných leteckých liniek, ktoré začnú na jeseň lietať do Popradu, očakávajú najmä nových hostí.

slovakia

left justify in out

Koncom októbra začne do Popradu lietať pravidelná linka z Londýna, v decembri pribudne linka z Rigy. „Verím, že týmto otvárame dvere do nových destinácií. Je tam obrovský potenciál, aby sme hostí z týchto krajín získali k nám do Vysokých Tatier,“ uviedla pre SITA výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

 

Z lotyšskej Rigy začne lietať pravidelná zimná linka 13. decembra. Do Popradu bude lietať raz týždenne v sobotu až do marca. „Momentálne sa pripravuje infocesta, zástupcovia hotelov, stredísk a akvaparku by mali ísť do Rigy, kde by sa mali stretnúť s touroperátormi, aby sa začali predávať kapacity,“ povedala Maťašovská. Cena spiatočnej letenky bude podľa nej 110 eur. V tejto cene bude aj preprava lyží. Maťašovská predpokladá, že záujem o túto linku bude. 

 

Linka z Londýna do Popradu mala pôvodne začať lietať 28. októbra. Na stránke leteckého prepravcu sa však dajú kúpiť letenky aj na 26. októbra. Poprad s Londýnom tak bude spojený utorok, štvrtok, sobotu a nedeľu. „Bude to nízkonákladová letecká linka. Tam vieme stiahnuť aj Slovákov, ktorí žijú v Londýne a okolí, ale verím, že ju budú využívať aj Angličania na zimné dovolenky, predĺžené víkendy, futbalisti, ktorí môžu trénovať v tréningovom centre a možno to bude aj biznis klientela,“ uviedla Maťašovská.

 

Oblastná organizácia Región Vysoké Tatry pripravuje v spolupráci s partnermi reklamnú kampaň, ktorá by mala pomôcť naplniť túto linku. Projekt leteckého spojenia medzi Popradom a Londýnom je podľa Maťašovskej výsledkom práce viacerých subjektov, ktorým záleží na rozvoji cestovného ruchu. 

 

Podľa Maťašovskej regiónu by výrazne pomohlo aj letecké spojenie s Poľskom. „Práve v zime je cestovanie z Poľska na Slovensko nie veľmi ideálne. Možno napojenie na Varšavu by bolo fajn,“ uviedla. Bez leteckého spojenia je podľa nej len ťažké vyvíjať aktivity vo vzdialenejších krajinách. „Prvá otázka, ktorá padne, je doprava. Klienti sú už tak nároční, že málokto chce cestovať celý deň v aute,“ povedala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies