Nové kolky sú už na takmer 500 miliónoch baleniach liehu a tabaku

NETKY.SK • 16 December 2015, 14:58 • 2 min
Nové kolky sú už na takmer 500 miliónoch baleniach liehu a tabaku

BRATISLAVA - Takmer 500 miliónov nových kontrolných známok, ktorými sa označujú spotrebiteľské balenia liehu, tabak a tabakové výrobky, vyexpedovala Finančná správa (FS) SR za rok od začiatku fungovania nového systému. Najviac, 350 miliónov kolkov, je nalepených na škatuľkách od cigariet a takmer 115 miliónov je na fľaškách s alkoholom. Zvyšok bol určený na tabak, cigary a cigarky.

slovakia

left justify in out

"S odberateľmi komunikujeme prostredníctvom elektronického systému kontrolných známok, ktorý obsahuje elektronické formuláre slúžiace na objednávanie kontrolných známok a s ním súvisiace úkony. Po potvrdení prijatia žiadosti Finančná správa oznámi odberateľovi počet kontrolných známok, ktoré môže odobrať, ich cenu a termín prevzatia," informovala TASR hovorkyňa FS Patrícia Macíková a ako dodala, tento elektronický informačný systém, ktorý je dôležitým nástrojom v boji proti daňovým únikom, si všimli aj v zahraničí. Minulý mesiac získali totiž čestné uznanie v jednej z troch hlavných kategórii v medzinárodnej súťaži výnimočných projektov kontrolných známok - Excellence in Tax Stamps Awards 2015, ktorej 6. ročník sa konal v USA.

 

Predpisy upravujúce používanie kontrolných známok sa v SR zmenili k 1. októbru 2014 a nové kolky si prví odberatelia prevzali v novembri minulého roka. Tlač kolkov zabezpečuje štátna tlačiareň Mincovňa Kremnica. Zároveň je jediným miestom, kde sa firmám vydávajú. Dohľad nad nakladaním s kolkami a ich likvidáciou v tlačiarni vykonáva finančná správa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies