Nové kino Mlyny Cinemas ponúkne ako prvé na Slovensku zvuk Dolby Atmos

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 12:11 • 2 min
Nové kino Mlyny Cinemas ponúkne ako prvé na Slovensku zvuk Dolby Atmos

NITRA – Päťsálové 3D multikino Mlyny Cinemas v Nitre otvorí po prvýkrát svoje brány 30. apríla tohto roka.

slovakia

left justify in out

Nové kino pribudne v objekte nákupno-spoločenského centra Galéria Mlyny. Jeho kapacita bude takmer 700 miest. Každá z piatich kinosál bude vybavená 3D obrazom Xpand s pasívnymi okuliarmi a zvukom Dolby surround 7.1. V najväčšej sále si budú môcť návštevníci kina vychutnať 3D zvuk Dolby Atmos, ktorý umocní ďalšia technologická inovácia obrazu - 4K projekcia. "Okrem premiérových filmov bude Mlyny Cinemas ponúkať aj kultové a klubové filmy, tematické víkendy a podujatia, nočné premietania a niekoľko festivalov," informovala Jana Sikhartová z Galérie Mlyny.

 

Dolby Atmos je v súčasnosti najdokonalejší zvuk, ktorý zatiaľ nemá žiadna kinosála na Slovensku. Zvuk je nastavený na úroveň 105 decibelov a dokáže navodiť reálnu atmosféru. Kinosála, v ktorej je inštalovaný zvuk Dolby Atmos, je naplnená reproduktormi zo všetkých strán. Atmos bol uvedený na trh v roku 2012 a predstavuje piaty upgrade zvukového systému Dolby. Umožňuje prehrávať až 128 zvukových elementov súčasne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies