Nové iPhony uvidíme budúci týždeň

NETKY.SK • 8 Október 2020, 15:16 • 2 min
Nové iPhony uvidíme budúci týždeň

Spoločnosť Apple konečne prestala napínať svojich fanúšikov a oznámila predstavenie svojej jesennej novinky, konať sa bude už budúci týždeň. Podľa očakávaní by sa na tejto slávnosti mala ukázať nová generácia iPhonov.

slovakia

left justify in out

Veľkú tlačovku usporadúval Apple už tento rok v septembri, k videniu však nové iPhony prekvapivo neboli. Namiesto toho americký počítačový gigant lákal na dva nové tablety iPad a dvoje chytré hodinky Apple Watch.

 

iPhone 12 Apple nepredstavil: Apple Event priniesol ale iné novinky

 

Nových iPhonov by sme sa tak mali dočkať na slávnostnej akcii budúci týždeň. Uskutoční sa v utorok o 10:00 pacifického času, čo zodpovedá 19:00 stredoeurópskeho času. Americký počítačový gigant sa tentoraz rozhodol všetkých fanúšikov napínať a vôbec nič dopredu nenaznačil.

 

V minulosti pritom prakticky vždy pripisoval na pozvánky nejaký slogan, aby používateľa navnadil. Tohtoročná pozvánka však obsahuje len čas, dátum a miesto konania.

 

Najlacnejší iPhone už tento rok predstavili

Nové iPhony nebudú mimochodom jedinými smartphonmi, ktoré americký počítačový gigant tento rok ukázal. Už v apríli sa totiž ukázal najlacnejší model iPhone SE (2020), ktorý je k dostaniu v troch farebných prevedeniach. V čiernej, červenej a bielej farbe je možné zakúpiť okrem základnej 64GB varianty za približne 350 eur aj modely so 128 a 256GB úložným priestorom za približne 650 eur. 

 

 

Tak nízku cenu môže Apple ponúknuť, pretože do staršieho tela umiestnil nové výkonné súčiastky. Práve preto vyzerá novinka ako iPhone 8, ale vnútri má rovnaký procesor ako najlepší iPhone 11 Pro, teda konkrétne Apple A13 Bionic.

 

Ústupky sa ale nájdu tiež. Namiesto veľkého OLED panelu, ktorý zakrýva celú čelnú stranu, má tak novinka len 4,7palcový Retina displej s veľkými rámčekmi nad a pod displejom. Na druhú stranu vďaka tomu sa na čelnú stranu vošla čítačka odtlačkov prstov Touch ID, ktorú jedenástky nemajú.

 

Poteší aj rýchle 18W nabíjanie, vďaka ktorému sa telefón dobije na 50% len za 30 minút.

 

Konštrukcia je zložená z hliníka a odolného skla, výrobca láka aj na vodeodolnosť. Pod hladinou je iPhone SE možné používať po dobu 30 minút až v hĺbke jedného metra. Proti drahším jedenástkam si pohoršili fotoaparáty, na prednej i zadnej strane je totiž po jednom objektíve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies