Nové informačné kampane upozornia na výhody členstva SR v EÚ a NATO

NETKY.SK • 30 November 2017, 13:54 • 2 min
Nové informačné kampane upozornia na výhody členstva SR v EÚ a NATO

BRATISLAVA - Zvýšiť povedomie o význame nášho členstva v EÚ a NATO je cieľom nových komunikačných iniciatív Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

slovakia

left justify in out

Informačné kampane sa podľa štátneho tajomníka rezortu diplomacie Ivana Korčoka zamerajú na akcentovanie výhod nášho členstva v euroatlantických štruktúrach. O aktivitách MZVaEZ súvisiacich s komunikačnými programami EÚ a NATO informoval Korčok na štvrtkovej tlačovej konferencii.

 

"Naším cieľom nie je dosiahnuť to, aby všetci na Slovensku milovali NATO, chceme však akcentovať to, že neexistuje lepšia alternatíva zabezpečenia obrany a bezpečnosti ako tá, ktorú ponúka naše členstvo v severoatlantickej aliancii," uviedol Korčok o motivácii a zámere kampane. Informačná kampaň má podľa neho zvýrazniť, že SR patrí k proeurópsky a proatlanticky orientovaným krajinám, rovnako tiež upozorniť na nevyhnutnosť pristupovať kriticky k informáciám, ktoré sa v súčasnosti objavujú vo forme klamlivých či zavádzajúcich správ.

 

Komunikačné iniciatívy MZVaEZ SR súvisia s informačnou kampaňou We Are NATO. Tá prostredníctvom krátkych videí vysvetľuje dôvody členstva v NATO, význam aliancie pre zabezpečenie mieru. "Slovensko je jedna z piatich pilotných krajín, v ktorých sa spúšťa táto kampaň,“ informoval vedúci oddelenia strategickej komunikácie MZVaEZ SR Miroslav Wlachovský. Ako poznamenal, zámerom je predstaviť verejnosti názory a tváre reálnych ľudí. Vo videu zrealizovanom na Slovensku vystupujú príslušníci Ozbrojených síl SR i príslušníci styčného tímu pre integráciu síl NATO (NFIU).

 

Vo štvrtok zverejňujú prvú sériu videí, okrem toho slovenského i ďalšie, ktoré vytvorili v krajinách zapojených do pilotnej fázy projektu We are NATO. Videá možno nájsť na internete i na kanále NATO na Youtube. Štátny tajomník rezortu diplomacie spomenul aj to, že jedným z motívov nových informačných iniciatív je aj snaha a potreba viesť diskusiu s verejnosťou o budúcnosti EÚ.

 

V tejto súvislosti pripomenul diskusné fóra, ktoré rezort o tejto téme zrealizoval na akademickej pôde v Banskej Bystrici, Nitre, Košiciach i Trnave. Potvrdil takisto úsilie rezortu sa aj v budúcnosti zamerať na mladú generáciu. "V spolupráci s mimovládnym sektorom pripravujeme sériu diskusií na stredných školách, odborné školenia pre stredoškolských učiteľov napríklad formou podpory projektov na týchto školách," deklaroval Korčok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies