Nové informácie o zmiznutom lietadle: Žena tvrdí, že ho videla horieť!

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 19:21 • 2 min
Nové informácie o zmiznutom lietadle: Žena tvrdí, že ho videla horieť!

KUALA LUPMPUR – Už takmer tri mesiace pokračuje pátranie po zmiznutom malajzijskom lietadle s 239 pasažiermi na palube. Nikto nevie, čo sa s ním stalo. Niektorí tvrdia, že zmizlo, iní zasa že ho uniesli. Vyšetrovatelia teraz pracujú s výpoveďou ženy, ktorá tvrdí že ho videla horieť nad Indickým oceánom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britská námorníčka Katherine Tee (41) sa plavila v Indickom oceáne spolu so svojím manželom Marcom Hornom (50) smerom k thajskému Phuketu. Na mori boli už 13 mesiacov. Jednu noc na oblohe videla lietadlo, z ktoré horelo a zanechávalo na oblohe stopy čierneho dymu. Nepripisovala mu však žiadnu dôležitosť.

 

Teraz sa však rozhodla prelomiť mlčanie a úradom vydala oficiálne svedectvo, ktoré by mohlo slúžiť ako stopa pre ďalšie hľadanie. Tee sa plavila z indického mesta Cochin a v tú noc bola sama na palube. „Bola som na nočnej hliadke. Môj manžel spal v podpalubí a jeden člen našej posádky spal na palube,“ povedala námorníčka pre denník Phuket Gazette.

 

„Videla som niečo, čo vyzeralo ako horiace lietadlo. Myslela som si, že som sa zbláznila...zaujalo ma, pretože som ešte nikdy nevidela lietadlo s oranžovým svetlom,“ opísala, čo videla v tú noc a pokračovala: „Na oblohe boli v tom čase aj dve iné lietadlá, ktoré išli opačným smerom. Mali normálne navigačné svetlá a pomyslela som si, že určite horiace lietadlo nahlásia. Horiace lietadlo potom smerovalo na juh.“

 

Svojmu manželovi o tom, čo videla nepovedala a o tragédii letu MH 370 sa dozvedela až 10. marca na Phukete. Miestnym porozprávala, čo videla, ale svoj príbeh zverejnila až teraz. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies