Nové Hviezdne vojny zarobili pri premiére rekordných 57 miliónov dolárov

NETKY.SK • 19 December 2015, 06:30 • 2 min
Nové Hviezdne vojny zarobili pri premiére rekordných 57 miliónov dolárov

LOS ANGELES - Dlho očakávaný film Hviezdne Vojny: Sila sa prebúdza dosiahol počas svojej premiéry v amerických a kanadských kinách vo štvrtok večer v predaji lístkov rekordných 57 miliónov dolárov. Oznámila to dnes spoločnosť The Walt Disney Company s tým, že celkové zárobky snímky na predaji vstupeniek sa tak posunuli na takmer 130 miliónov dolárov za dva dni.

slovakia

left justify in out

Siedme pokračovanie filmovej série Hviezdnych vojen prekročilo rekord, ktorý počas premiérového večera zarobil v roku 2011 posledný diel čarodejníckej série Harry Potter, a síce 43,5 milióna dolárov. Spoločnosť Disney odkúpila licenciu na pokračovanie epizód Hviezdnych vojen od producentskej firmy Lucasfilm v roku 2012 za štyri miliardy dolárov. Aktuálny diel Sila sa prebúdza je prvým pokračovaním filmovej série vytvorenej režisérom Georgom Lucasom za desať rokov.

 

 

Spoločnosť Disney spresnila, že 47 percent lístkov sa v USA predalo na 3D verziu tohto filmu. Epizóda s názvom Sila sa prebúdza mala premiéru v 12 krajinách v stredu a vo štvrtok sa premietala v 32 ďalších. Zahraničné zisky dosiahli podľa Disney do štvrtka 72,7 milióna dolárov.

 

Predajcovia vstupeniek odhadujú, že Sila sa prebúdza by mohla počas víkendu poraziť júnový rekord filmu Jurský svet, ktorý sa vyšplhal na 208,8 milióna dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies