Nové Hviezdne vojny - Sila sa prebúdza - žnú úspech už aj v Číne

NETKY.SK • 10 Január 2016, 10:40 • 2 min
Nové Hviezdne vojny - Sila sa prebúdza - žnú úspech už aj v Číne

LOS ANGELES - Najnovšia epizóda Hviezdnych vojen, Sila sa prebúdza, zarobila 33 miliónov dolárov hneď v prvý deň svojho premietania v Číne, ktorá je druhým najväčším filmovým trhom na svete.

slovakia

left justify in out

Tento odhad zverejnila v noci nadnes filmová spoločnosť Walt Disney.

 

Pre spoločnosť ide o najväčší úspech jej filmu počas prvého premietacieho dňa v Číne a súčasne o najúspešnejšiu sobotu v dejinách filmového priemyslu v tejto ázijskej krajine.

 

Pre väčšinu čínskych filmových fanúšikov sú pritom Hviezdne vojny relatívne neznáme - epizódu premietanú v roku 1977 pod názvom Nová nádej premietali v Číne prvýkrát až vlani.

 

Na propagáciu siedmeho pokračovania Hviezdnych vojen spoločnosť Walt Disney v Číne využila sociálne médiá i miestnych predstaviteľov šoubiznisu.

 

Britská stanica BBC pripomenula, že v Číne sú kvóty na uvádzanie zahraničných filmov. Na ich základe sa do čínskych kín dostane každý rok 34 zahraničných snímok, pričom o tom, čo ktorý z filmov to bude, rozhodujú vládne úrady.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona