Nové Ethereum z Číny: NEO

NETKY.SK • 14 August 2017, 12:23 • 2 min
Nové Ethereum z Číny: NEO

PEKING – Odkedy sa Bitcoin dostal do povedomia verejnosti, získal aj podporu investorov, ktorí vidia nevýhody konvenčnej meny. Jeho štruktúra založená na reťazci blokov je zaujímavá svojou schopnosťou odmeniť užívateľov, ktorí prevádzkujú automatizovanú transakčnú sieť. Bohužiaľ sa však nepodarilo nájsť vhodné použitie pre súčasné biznis modely a priestor, ktorý zanechal na trhu, sa rýchlo napĺňa.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Prišlo však Ethereum – kryptomena, ktorá sa rozšírila na zjednodušenom Bitcoin algoritme proof-of-stake. Táto mena umožnila vytvárať inteligentné zmluvy, ktoré využívajú systém ako prostredie bez sprostredkovateľov. Nikto však nedokázal predpovedať, že samotné Ethereum prinesie boom medzi kryptomenami a jeho najsilnejší konkurent NEO príde z Číny.

 

img

 

Čo je NEO?

Fungovanie NEO, predtým známy ako Antshares, je založené na inteligentných zmluvách Ethereum. NEO používa unikátny algoritmus reťazca blokov, ktorý zlepšuje model Ethereum. Zatiaľ čo obe digitálne meny majú rovnaký základ, NEO podporuje aj decentralizovaný obchod, identifikáciu a digitalizáciu viacerých aktív. NEO však vyplnilo diery, ktoré spôsobili, že niektoré Éterové zmluvy boli zraniteľné voči hackerom.

 

Trendy na trhu NEO

Hodnota pôvodného Antshares sa dlhé mesiace pohybovala v desiatkach centov až do mája tohto roku, keď prvýkrát v histórii dosiahla paritu s americkým dolárom. Významný nárast hodnoty prišiel v júni, keď došlo k premenovaniu na NEO. Cena sa dostala nad úroveň 10 dolárov, ale nasledujúce mesiace sa pohybovala medzi šiestimi až ôsmimi dolármi. V posledných dňoch však prišlo k obrovskému nárastu ceny aj trhovej kapitalizácie a NEO sa dostalo do TOP10 najväčších kryptomien.

 

img

 

Od začiatku augusta NEO posilnilo o viac ako 300%. Existuje niekoľko dôvodov, prečo táto digitálna mena zaznamenala taký obrovský nárast:

1. Tím a ich myšlienka: NEO tím založený Da Hongfei je jedným z najprofesionálnejších vo svete kryptomien. Zatiaľ čo mnohé nové ICO spoločnosti expandujú na predpredaji mincí a ich potenciálnej hodnote, NEO má opačnú stratégiu. Da Hongfeiov tím je prístupný verejnosti a hovorí o aplikácii tejto technológie v reálnom svete.

2. SegWit: Táto udalosť sa týkala reťazca blokov Bitcoinu, keď ťažiari a užívatelia hlasovali o zmenách veľkosti bloku, aby reťazec bol užitočnejší ako transakčná platforma. Úspešne sa im podarilo dosiahnuť väčšiu dôveryhodnosť a zvýšenie cien netestovaného systému.

3. Problémy konvenčných mien: Súčasné celosvetové problémy s menami a dlhmi viedli k tomu, že investori začali vnímať kryptomeny ako bezpečný prístav. Popularita NEO rastie a s ňou aj investície do tejto kryptomeny.

 

img

4. Hodnota Ethereum: Trhy vykresľujú zrejmé paralely medzi NEO a Ethereum. Zatiaľ čo ETH je zaujímavý najmä pre západný svet, NEO si buduje veľmoc na východe. Keď Ethereum dokázalo dosiahnuť úroveň 400 USD/ETH, tak prečo by nemohlo aj NEO? Najmä ak zoberieme do úvahy, že východný trh je väčší.

5. Sociálne siete sú mocný nástroj: Jediný tweet zverejnený tímom NEO začiatkom augusta naznačil, že systém bude spolupracovať s čínskymi finančnými inštitúciami. Hoci tím rýchlo stiahol tento príspevok, stačilo to na poriadny rozruch. NEO následne dosiahlo historické maximum 36,70 USD/NEO.

6. Podpora z Číny: Problémy s konvenčnými menami a technologická zdatnosť urobili z Číny jeden z najväčších krypto-trhov na svete. NEO bude z týchto výhod ťažiť a dnes si nikto netrúfne predpovedať, na akej hodnote sa jeho cena ustáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies