Nové Divadlo La Komika o mafiánoch súčasnosti, hrá tam aj finančný žralok z J&T

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 15:57 • 2 min
Nové Divadlo La Komika o mafiánoch súčasnosti, hrá tam aj finančný žralok z J&T

BRATISLAVA - Mafiánske 90. roky sú dávno za nami a mafiáni sa zmenili na trochu sofistikovanejších, takto uvádza svoju novinku bratislavské Divadlo La Komika.

slovakia

left justify in out

Hru Karola Vosátka "English Dvojka - Nová krv" uvedie divadlo sídliace na Michalskej ulici 5 v piatok 1. apríla o 19:30. Hra voľne nadväzuje na legendárnu hru známeho bratislavského alternatívneho divadla GUnaGU "English is easy - Csaba is dead" (2000), pod ktorú sa podpísali Karol Vosátko, Viliam Klimáček a vtedajší kolektív hercov. Vosátková novinka reaguje nielen na zmenu mafiánov, ale "aj na výmenu novej hereckej generácie, ktorá predstavuje novú krv hercov komického podsvetia", avizuje titul La Komika.

 

 

 

Dočkali ste sa! V apríli chystáme premiéru voľného pokračovania kultovej hry English is easy, Csaba is dead!ENGLISH...

Posted by La Komika on Friday, March 11, 2016

 

V príbehu "English Dvojka - Nová krv" sa stretávajú dvaja mafiánski bossovia, ktorí sa stávajú postupne milencami tej istej záhadne fatálnej ženy, pre ktorú sú schopní urobiť naozaj veľmi veľa. Žena, pre ktorú sa oplatí byť zlý, má však svoju vlastnú misiu, píše sa v anotácii k hre. V novinke hrajú: Peter Brajerčík, Tomáš Palonder, Štefan Martinovič, Lukáš Dóza, Marcel Nemec, Miroslav Málek, Igor Rattaj a Renáta Ryníková.

 

Autorské divadlo La Komika vzniklo okolo autora a režiséra Karola Vosátka. Od konca minulého roka uvádza hry na Michalskej ulici 5 v centre hlavného mesta. "Filozofiou umeleckej produkcie nového divadla La Komika je spracúvať na javisku aktuálne témy so silnou spoločenskou závažnosťou, podávané inscenačnými postupmi jedinečnou poetikou Karola Vosátka. Cieľom je prezentovať súčasnú pôvodnú slovenskú dramatickú tvorbu a prispievať k rozvoju slovenského divadelného umenia," píše sa o divadle na jeho webstránke https://lakomika.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies