Nové číslo periodika Charlie Hebdo sa na trhu objaví v stredu

NETKY.SK • 23 Február 2015, 19:16 • 2 min
Nové číslo periodika Charlie Hebdo sa na trhu objaví v stredu

PARÍŽ - V pôvodne avizovanom termíne - v stredu 25. februára - sa na trhu objaví nové číslo francúzskeho satirického periodika Charlie Hebdo, ktorého redakciu výrazne oslabil teroristický útok zo 7. januára 2015.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií dnešného vydania denníka Libération vydajú týždenník v náklade 2,5 milióna výtlačkov s "titulkou" znázorňujúcou svorku psov s podobami šéfky ultrapravicového Národného frontu Marie Le Penovej, exprezidenta Nicolasa Sarkozyho, jedného islamistu, pápeža Františka, bohatého kapitalistu a jedného novinára. Táto svorka naháňa malého psíčka, v tlame s výtlačkom periodika, píše sa v správe tlačovej agentúry DPA. Kresbu doplňuje text preložiteľný podľa spomínaného zdroja ako "Opäť sa to začína".
     

Už sedem dní po atentáte vyšlo v riadnom termíne ďalšie vydanie Charlie Hebdo, ktorého náklad dosiahol po viacerých dotlačiach napokon takmer osem miliónov výtlačkov. Jeho titulná stránka s karikatúrou plačúceho proroka Mohameda vyvolala vo viacerých krajinách moslimského sveta krvavé protesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies