Odvážna titulka časopisu Charlie Hebdo: Plačúci prorok Mohamed je Charlie

NETKY.SK • 13 Január 2015, 11:37 • 2 min
Odvážna titulka časopisu Charlie Hebdo: Plačúci prorok Mohamed je Charlie

PARÍŽ - Francúzsky satirický týždenník Charlie Hebdo vyjde v stredu v náklade troch miliónov výtlačkov a s karikatúrou proroka Mohameda na obálke.

slovakia

left justify in out

Jeho prvé číslo odkedy islamskí extrémisti zabili v parížskej redakcii 12 ľudí pripravil zvyšok redakcie v priestoroch denníka Libération a vyjde v 16 jazykových mutáciách informovala dnes tlačová agentúra DPA.
      

Libération zverejnil v pondelok neskoro večer obálku nového Charlie Hebdo. Na zelenom pozadí je vykreslený moslim v bielom turbane, ktorý drží ceduľu s nápisom "Je suis Charlie". Titulok na obálke uvádza: "Tout est pardonné" (Všetko je odpustené), ktorý francúzske médiá vysvetľujú tak, že prorok Mohamed odpustil karikaturistom za to, že si z neho uťahovali. Informovala tlačová agentúra AP.

 

img
      

Predchádzajúce karikatúry moslimského proroka, ktoré zverejnil týždenník Charlie Hebdo, podľa všetkého iniciovali minulotýždňové útoky. Podľa svedkov útočníci v redakcii kričali "Pomstili sme proroka". Mnohí moslimovia veria, že všetky zobrazenia proroka sú rúhaním sa.
      

Právny zástupca Charlie Hebdo Richard Malka v pondelok vo vysielaní francúzskeho rozhlasu povedal, že nové číslo bude "evidentne" obsahovať karikatúry proroka Mohameda. A zdôraznil, že za 22 rokov sa nevyskytlo ani jedno číslo týždenníka bez karikatúr pápeža, Ježiša, kňazov či rabínov, imámov alebo proroka Mohameda.
      

"Bolo by prekvapujúce, ak by v ďalšom čísle neboli" žiadne kresby Mohameda, citovala ho agentúra DPA. Pred minulotýždňovými útokmi v Paríži vychádzal týždenník Charlie Hebdo v náklade približne 60.000 výtlačkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies