Nové "bolesti hlavy" v Pentagone: Ruská stíhačka Su-35 vyženie Američanov z Taiwanu

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 18:32 • 2 min
Nové "bolesti hlavy" v Pentagone: Ruská stíhačka Su-35 vyženie Američanov z Taiwanu

MOSKVA - Skutočnosť, že Čína prijala do svojho vojenského arzenálu niekoľko super-manévrovateľných ruských stíhačiek Su-35 sľubuje, že sa stane vážnou "bolesťou hlavy" pre USA a ich vojenské ambície. O tom píše americké vydanie The National Interest v článku venovanom obnove flotily leteckého vybavenia v Číne.

slovakia

left justify in out

Su-35 je lietadlo generácie 4++. Táto multifunkčná bojová stíhačka je schopná nielen dobiť vzdušnú nadriadenosť čínskeho letectva, ale aj nanášať presný úder na pozemné a námorné ciele. 

   

Vďaka svojim jedinečným technickým vlasnostiam Su-35 umožní Číne, aby sa stala suverénnym pánom neba nad Taiwanom. Berúc do úvahy, že de-jure tento štát, spojenec Spojených štátov v regióne, je vzdialená provincia Činy, toto nesľubuje samotným Američanom nič dobre. 
   

Najmä vydavateľov The National Interest znepokojuje skutočnosť, že časom budú čínske Su-35 vybavené raketami "vzduch-vzduch" PL-15. Americkí experti sú presvedčení, že táto synchronizácia medzi ruskou technológiou a jeho sľubný vývoj v Pekingu výrazne zvýši efektívnosť vojenských leteckých síl Činy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies