VIDEO Nové BMW zaparkuje aj bez šoféra

NETKY.SK • 9 November 2015, 17:00 • 2 min
VIDEO Nové BMW zaparkuje aj bez šoféra

MNÍCHOV – Už od roku 1977 je trieda 7 tou najvyššou, akú automobilka BMW ponúka. Parkovacie senzory či dokonca pilot už dnes nikoho neprekvapí, avšak táto vlajková loď zaparkuje do garáže aj bez šoféra na palube.

slovakia

left justify in out

Predstavte si, že ste zaparkovali svojho tátoša na parkovisku a keď ste sa vrátili, tak ste nemohli nastúpiť, lebo nejaký dobrák postavil svoje auto tesne vedľa vášho. Máte zimomriavky už len pri tejto myšlienke?

 

S najnovším modelom BMW triedy 7 by vám to už vrásky nerobilo, jednoducho by ste si vytiahli z vrecka kľúč s displejom veľký ako dlaň, naštartovali auto zvonka a rovnako s ním aj vycúvali. Zdá sa vám to ako sci-fi, ale je to realita.

 

 

Nové BMW je prvým sériovo vyrábaným automobilom na svete, ktoré jazdí aj bez šoféra na palube. Tento systém však dovolí autu prejsť len 7,5 metra dopredu alebo dozadu a bol vyvinutý pre také situácie, keď musí šofér vojsť alebo vyjsť z úzkeho parkovacieho miesta.

 

Systém spolupracuje s parkovacím asistentom, takže zastaví pred prekážkou a dokáže ľahko korigovať smer jazdy, keby ste auto pred zahájením manévru nepostavili presne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies