Nové americké sankcie len posilnia vzťahy medzi Ruskom a Čínou

NETKY.SK • 9 August 2018, 14:48 • 2 min
Nové americké sankcie len posilnia vzťahy medzi Ruskom a Čínou

MOSKVA - Nové americké sankcie len posilnia vzťahy Ruska s takými partnermi ako je Čína, India a s arabskými krajinami, vyhlásil Leonid Michelson, spolumajiteľ spoločnosti Novatek a Sibur. Rozvoju spolupráce medzi Ruskom a Čínou, podľa jeho názoru napomáha aj "obchodná vojna" medzi USA a Čínou.

slovakia

left justify in out

Americká administratíva vo štvrtok potvrdila nové sankcie proti Rusku, kvôli údajnému použitiu chemických zbraní v britskom Salisbury. Podľa zdrojov NBC, prvý paket sankcii bude zahŕňať úplný zákaz vývozu do Ruska elektronických zariadení a komponentov dvojakého použitia a druhý balík môže zahŕňať zníženie úrovne diplomatických vzťahov, zákaz letov do USA pre spoločnosť "Aeroflot" a takmer úplné zastavenie vývozu amerických tovarov. Rusko sa môže vyhnúť druhej vlne sankcií, ak zaručí nepoužívanie chemických zbraní v budúcnosti, uviedlo ministerstvo.

 

Michelson pripomenul, že Rusko už dlho diskutuje so svojimi stálymi partnermi, ako sú Čína, India a arabské krajiny o prechode na transakcie v národných menách. "Je len potrebné zameniť „zelené bankovky“. Hlavní partneri Ruska sa nikam nezberajú a my budeme aj naďalej rozvíjať tieto partnerstvá," povedal obchodník.

 

Michelson komentoval aj "obchodnú vojnu" medzi USA a Čínou a poznamenal: "Rusko a Čína sa vďaka tomu budú mať ešte radšej."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies