Novák sa Štrbákovi ospravedlnil, v klube príde o plat

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 16:59 • 2 min
Novák sa Štrbákovi ospravedlnil, v klube príde o plat

NITRA - Vedenie hokejového klubu HK Nitra udelilo útočníkovi Lukášovi Novákovi pokutu vo výške mesačného platu za faul na košického obrancu Martina Štrbáka.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný útočník atakoval v 27. minúte štvrtého finálového stretnutia, v ktorom Nitra triumfovala nad Košicami 3:2 a vyrovnala stav série na 2:2, obrancu hostí Martina Štrbáka. Novákov lakeť vyletel v súboji na zadnom mantineli privysoko a Štrbák po zákroku spadol na ľad a zostal nehybne ležať. Lekári mu diagnostikovali dvojnásobnú prasklinu lebky. "Ráno zasadlo predstavenstvo HK Nitra a rozhodlo sa L. Novákovi uložiť sankciu, finančnú pokutu vo výške mesačného platu. Hráč svojím nezodpovedným a zbytočným faulom nielen výrazne oslabil naše mužstvo, ale poškodil aj dobré meno nášho klubu," uvádza na oficiálnom webe riaditeľ HK Nitra Ján Plandora. Rozhodcovia udelili Novákovi trest v hre a vo finálovej sérii si možno už nezahrá. 
     

Jeden z najproduktívnejších hráčov Nitry v play off ešte v pondelok večer navštívil Štrbáka v nemocnici a ospravedlnil sa mu. "Prišiel som za Martinom do nemocnice. Samozrejme, že som sa mu hneď ospravedlnil. Ja som do súboja nešiel s úmyslom ho zraniť. Poskočil som a z otočky som ho lakťom zasiahol asi do brady. Mňa to veľmi mrzí. Sám som bol prekvapený, ako to Maťo prijal. Opakujem, že ma to veľmi mrzí, lebo Martina si vážim aj ako hráča, aj ako chlapa. Žiaľ, už to nevrátim späť," uviedol v rozhovore pre hokejportal.net Novák.
     

Finálová séria Košíc s Nitrou je po úvodných štyroch dueloch vyrovnaná 2:2 na zápasy. Piate stretnutie je na programe vo štvrtok v Košiciach, pod Zobor sa séria vráti opäť v sobotu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona