Novak: Rusko ostane spoľahlivým energetickým dodávateľom pre Európu

NETKY.SK • 31 Október 2014, 06:55 • 2 min
Novak: Rusko ostane spoľahlivým energetickým dodávateľom pre Európu

BRUSEL - Rusko zostane spoľahlivým energetickým dodávateľom pre Európu a dohoda o zemnom plyne dosiahnutá s Ukrajinou zabezpečí stabilné dodávky plynu počas zimy, uviedol vo štvrtok večer ruský minister energetiky Alexandr Novak.

slovakia

left justify in out

"Chcem vás ubezpečiť, že Rusko bolo vždy spoľahlivým dodávateľom energetických zdrojov pre Európu a ďalších zákazníkov. Bolo, je a bude spoľahlivým dodávateľom," vyhlásil Novak na tlačovej konferencii po podpise dohody o obnovení dodávok ruského zemného plynu Ukrajine v Bruseli.
      

"Obdobie jesene a zimy je zaistené (na Ukrajine) a dodávky pre európskych odberateľov sú tiež stabilné. Sme presvedčení, že naše budúce vzťahy budú konštruktívne a že naše dohody budú splnené," citovala Novaka agentúra Reuters. 
      

Komisár EÚ pre energetiku Günther Oettinger po podpísaní dohody povedal, že "môžeme zaručiť bezpečnosť dodávok počas zimy", a to nielen pre Ukrajinu, ale aj krajiny Európskej únie západne od Ukrajiny, ktoré by prehĺbenie sporu medzi Moskvou a Kyjevom zasiahlo, uviedla agentúra AP.
      

Oettinger označil štvrtkovú dohodu za "možno prvý záblesk uvoľnenia vo vzťahoch medzi susedmi".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona