Novák dostal dvanásťzápasový dištanc za faul na Štrbáka

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 16:14 • 2 min
Novák dostal dvanásťzápasový dištanc za faul na Štrbáka

BRATISLAVA - Hokejista HK Nitra Lukáš Novák dostal dvanásťzápasový dištanc za zákrok na kapitána HC Košice Martina Štrbáka v pondelkovom štvrtom finále Slovnaft play-off Tipsport extraligy.

slovakia

left justify in out

O treste rozhodla na svojom stredajšom zasadnutí disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja. Ide o jeden z najvyšších disciplinárnych trestov za faul v rámci najvyššej slovenskej súťaže.

 

Novák dostal v stretnutí trest v hre za napadnutie so zranením protihráča. "Disciplinárna komisia zohľadnila viacero faktorov, vypovedal hráč, mali sme k dispozícii kompletné množstvo podkladov. U hráča v tomto prípade išlo o opakované previnenie, preto disciplinárna komisia prihliadala naňho ako na recidivistu a v tom rozsahu bol aj uložený trest. Keďže sa sezóna končí, zvyšok trestu sa mu prenáša do ďalšieho súťažného obdobia," povedal predseda DK SZĽH Pavol Remžík. Keďže u Nováka išlo o opakované previnenie, mohol dostať dištanc až na 24 stretnutí. 

 

Po zákroku Nováka na Štrbáka v 27. min súboja, ktorý Nitrania vyhrali 3:2 a vyrovnali stav série na 2:2, sa pre oboch hráčov sezóna predčasne skončila. Košický kapitán putoval do nemocnice s dvoma prasklinami v lebke. Novák navštívil Štrbáka v nemocnici hneď po zápase i v utorok ráno. 

 

"Mám zmiešané pocity, ani neviem, čo mám na to povedať. Dôležité je, aby bol najmä Martin v poriadku. Uľavilo sa mi, že to nie je až také vážne. Mňa to veľmi mrzí," povedal Lukáš Novák a pokračoval: "Ak sa mám priznať, nečakal som dvanásťzápasový trest. Bol som však na disciplinárke opakovane, na čo prihliadali, takže som bohužiaľ dopadol takto. Oslabil som mužstvo, ublížil som protihráčovi, takže aj trest zo strany klubu je na mieste. Finále by si chcel zahrať každý, ja som si to nedisciplinovanosťou pokazil. Budem ďalej sledovať zápasy z hľadiska a držať chlapcom palce." 

 

Disciplinárna komisia sa v stredu nezaoberala Henrichom Ručkayom, keďže v súboji za vrazenie na mantinel nedostal trest v hre a ani Košičania nedali podnet na prešetrenie incidentu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona