Novak Djokovič príde do Bratislavy ako víťaz Turnaja majstrov

NETKY.SK • 13 November 2012, 07:40 • 2 min
Novak Djokovič príde do Bratislavy ako víťaz Turnaja majstrov

Novak Djokovič príde do Bratislavy ako víťaz Turnaja majstrov - Tenis Srbský tenista Novak Djokovič príde v stredu do Bratislavy na exhibíciu so Slovákom Martinom Kližanom ako víťaz prestížneho Turnaja majstrov. Vo finále dvojhry v londýnskej 02 aréne si

slovakia

left justify in out

img

Srbský tenista Novak Djokovič príde v stredu do Bratislavy na exhibíciu so Slovákom Martinom Kližanom ako víťaz prestížneho Turnaja majstrov.

Vo finále dvojhry v londýnskej 02 aréne si ako nasadená jednotka poradil s obhajcom trofeje a šesťnásobným šampiónom Masters Švajčiarom Rogerom Federerom za 2:14 h v dvoch setoch 7:6 (6) a 7:5.

Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu v anglickej metropole prekazil nasadenej dvojke víťazný hetrik a pripísal si na konto druhý titul na Turnaji majstrov, v roku 2008 triumfoval v čínskom Šanghaji. "Nole" v Londýne ani raz neokúsil trpkosť prehry a zinkasuje maximálnu možnú prémiu 1,76 milióna dolárov, do rebríčka ATP Entry si pripíše 1500 bodov a rok zakončí ako svetová jednotka.
Federerovi vyšiel úvod zápasu a Djokovičom, keď v druhom geme čistou hrou prelomil podanie Srba a po potvrdení brejku si vybudoval náskok 3:0. V ďalších minútach však Švajčiarovi odišlo prvé podanie, čo bola voda na mlyn Djokoviča. Trojnásobný šampión Australian Open vyrovnal na 3:3, v deviatom geme opäť Federera brejkol a za stavu 5:4 mal pri vlastnom servise setbal. Grandslamový rekordér ho však odvrátil a otočil na 6:5.

Djokovič sa v prestávke nechal ošetriť, pretože pri "rybičke" v snahe odvrátiť súperov forhend do protipohybu utrpel tržnú ranu na lakti. Po návrate na dvorec prehrával pri vlastnom podaní 0:30, no potom získal štyri fiftíny v rade a vynútil si tajbrejk. V skrátenej hre za stavu 6:5 nevyužil Djokovič druhý setbal, keď Federer zahral skvele na sieti, no potom spravil Švajčiar ľahkú chybu z bekhendu a Srb za stavu 7:6 zakončil úvodné dejstvo víťazným forhendom.
Hneď na začiatku druhého setu Federer zobral Djokovičovi podanie, keď využil jeho chvíľkovú stratu koncentrácie. V siedmom geme odvrátil Švajčiar vďaka esu brejkbal a za stavu 5:4 mal k dispozícii dva setbaly. Djokovič však získal štyri loptičky v rade, vyrovnal na 5:5 a v koncovke slávil úspech. Za stavu 6:5 premenil po skvelom bekhendovom obhodení hneď prvý mečbal.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona