Novak Djokovič obhájil titul v Pekingu

NETKY.SK • 6 Október 2013, 13:56 • 2 min
Novak Djokovič obhájil titul v Pekingu

PEKING - Srbský tenista pokoril Španiela Rafaela Nadala 6:3 a 6:4.

slovakia

left justify in out

Srbský tenista Novak Djokovič získal titul v dvojhre na turnaji ATP v Pekingu, keď v nedeľňajšom finále pokoril Španiela Rafaela Nadala za 88 minút 6:3 a 6:4.

Najvyššie nasadený hráč turnaja tak obhájil minuloročné prvenstvo a získal štvrtý skalp v Pekingu za posledných päť rokov. Aj napriek triumfu ho v pondelok vystrieda na poste svetovej jednotky práve zdolaný Nadal, ktorý si zabezpečil návrat na čelo rebríčka po sobotňajšom postupe cez Čecha Tomáša Berdycha. Djokovičove kraľovanie sa končí po 101 týždňoch.    

Nadal je od svojho februárového návratu po zranení kolena v skvelej forme. Vyhral Roland Garros i US Open, celkovo získal 10 titulov a 12-krát sa prebojoval do finále. V nedeľu utrpel vôbec prvú prehru na tvrdom povrchu v aktuálnej sezóne. "Rafa si s takou sezónou, akú mal, zaslúži byť svetovou jednotkou," uviedol po stretnutí Djokovič. Chválou na svojho súpera nešetril ani Nadal: "Dnes hral naozaj dobre, odohral skvelý turnaj a zaslúžil si vyhrať."

Vo vzájomnej bilancii naďalej vedie španielsky tenista 22:16. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies