Nováčik ŽP Šport Podbrezová pred FL plný odhodlania, napriek otrasom

NETKY.SK • 24 Február 2015, 14:47 • 2 min
Nováčik ŽP Šport Podbrezová pred FL plný odhodlania, napriek otrasom

PODBREZOVÁ - V mužstve nováčika Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová sa udiali otrasy s nedávnym odvolaním trénera Jaroslava Kentoša, no zdá sa, že už našlo pevnú pôdu pod nohami.

slovakia

left justify in out

Zo šatne sa pred jarou šíri optimizmus a netrpezlivosť ukázať, čo v každom hráčovi počas prípravných zápasov zväčša driemalo. Až štvorica trénerov to však nebude mať jednoduché, prvoradým cieľom sa stala záchrana a priečka okolo 8. miesta s takým bodovým odstupom, aby sa na udržanie v súťaži nemuselo myslieť až do posledného zápasu jari.

 

ŽP Šport sa vydalo na cestu nielen stabilizácie kádra, ktorý by mal častejšie vyhrávať, ale aj na budovateľskú. Momentálne na ihrisku svieti hrubá vrstva snehu, asi naposledy, pretože od jesene by mal naplno fungovať štadión s umelým osvetlením a aj s vyhrievaným trávnikom. Prezident klubu Július Kriváň: "Keďže máme možnosť využiť priamo teplo zo železiarní, rozhodli sme sa trávnik rekonštruovať, vyhrievať ho a popri tom sme riešili osvetlenie a aj severnú tribúnu s celkovou kapacitou štadióna štyroch tisíc divákov."

 

Na prípravu a hlavne štatistické čísla v 11 zápasoch (4-2-5 so skóre 17:21) by v Podbrezovej najradšej zabudli. "O príprave sa ťažko hovorí," dodal J. Kriváň, "no podľa mňa nie sú dôležité výsledky, ale výkony. Zimné zápasy sa spájali s nevyrovnanosťou, slabšou koncentráciou, preto tá neštandardná výmena trénera tesne pred začiatkom jari."

Podbrezová už nie je absolútny nováčik, pretože dosť počas jesene zažila, aj keď sa občas podľa J. Kriváňa neskúsenosť prejavovala. "Naozaj už nie sme nováčik, veď niečo sme v lige odohrali. V prvom rade si treba ctiť klubové zásady a úspech sa dostaví, my naďalej veríme, že pre ligu budeme prínosom. Neustále sa však učíme, aj sa veľa rokov budeme, no s cieľom nepoľaviť a neustále hrať v najvyššej súťaži. Samozrejme, skúsenosti chýbajú, niektoré zápasy sme zvládli v jeseni rutinne dobre, iné sme nezvládli a naplno sa ukázali rezervy kolektívu."

 

Pred jarnou časťou FL sa vyformovali štyria tréneri a ako takáto štvorylka s Jozefom Moresom, Branislavom Benkom, Máriom Auxtom a Marekom Bažíkom zafunguje je otázne. "Dohodli sme sa tak, aby nemali obavy, že po zlých výsledkoch sa niečo dramatické udeje," upresnil J. Kriváň. "Až po sezóne uvidíme ako ďalej, aj s ďalším šúdiom, keďže niektorí licenciu prvého trénera nemajú."

 

Jeden z trénerov Branislav Benko, ktorý bude podliehať Jozefovi Moresovi, našiel v príprave zopár pozítiv. "Všetko sme splnili, nebyť pár zranení, tak by sme boli spokojní aj so zdravotným stavom. Dojem z prípravy pokazila štatistika zo zápasov, to nás ubíjalo. Ja som ako hráč zažil radosť v príprave i následný smútok v súťaži a naopak. Máme v mužstve typy, ktoré dokážu ísť na doraz a ťažko sme im mohli niečo vyčítať. Treba nám v prvom rade strieľať góly, spoliehame sa na Škutku, pretože takýto hráč nám veľmi chýbal. V kádri nastal pohyb, so zmenami som spokojný spolovice, dvaja traja by sa mali objaviť v základe, ostatní si budú musieť miesto v nej vybojovať. Naším krédom bude skromnosť, pokora a veľké odhodlanie."

 

Aj kapitán Ivan Minčič cíti, že nie všetko v príprave fungovalo. "Nebola ideálna, no všetko zlé je na niečo dobré. To zlé zahadzujeme za hlavu a to dobré natrénované sa pokúsime ukázať v zápasoch. Stredné vody tabuľky sú pre nás prvoradé. Mnohým z nás v hlavách zostal bývalý tréner Kentoš, mne osobne veľa pomohol, museli sme sa s jeho odchodom zmieriť. Odohrali sme počas zimy viac nevydarených zápasov, z tých dobrých by som spomenul najmä zápas s Nitrou, podľa mňa mal najvyššie parametre s víťazstvom 3:0, aj keď treba povedať, že v príprave sa všeličo skúša a výsledok často nie je až tak dôležitý."

 

V súpiske na jarnú časť ligy treba Podbrezovej doriešiť už len jeden otáznik, hosťovanie brankára Pavla Penksu z DAC. Ihrisko v Brezne, ktoré sa stane na jar pre železiarov prechodným domovom, si mužstvo ešte neodskúšalo, no vie sa, že je momentálne vplyvom počasia nadmerne mäkké. V každom prípade však v poveternostných podmienkach vraj vyhovuje pdostatne viac ako materské priamo v Podbrezovej a nemalo by sa podpísať pod prípadný nevýrazný výkon mužstva, skôr naopak. Tréner Branislav Benko: "Pre samotné mesto Brezno to bude sviatok, veď ešte nezažilo prvoligový futbal, určite nás prídu mnohí povzbudiť."

 

Káder mužstva

brankári Jozef Hanák, Juraj Baláž, obrancovia Ivan Minčič, Lukáš Migaľa, Nikola Andrič, Ľuboš Kupčík, Vratislav Greško, Timotej Záhumenský, Ján Nosko, Lukáš Hrnčiar, stredopoliari Milan Harvilko, Peter Gál Andrezly, Tomáš Galo, Pablo Podio, Matej Kochan, Róbert Richnák, Juraj Pančík, Michal Pančík, Martin Šlapák, Juraj Hovančík, Dávid Škutka, Blažej Vaščák, Peter Nworah

 

príchody: Dávid Škutka (hosť. Slavia Praha), Róbert Richnák (hosť. Spartak Trnava), Tibor Záhumenský (hosť. Slovan Bratislava), Lukáš Migaľa (prestup MŠK R. Sobota), Martin Šlapák (prestup 1.FK Příbam), Pavol Penksa (v riešení hosť. z DAC D. Streda)

odchody: Andrej Maťašovský (ukonč. hosť.), Štefan Gerec (ukonč. hosť.), Gabriel Snitka (hosť. Dukla B. Bystrica), Lukáš Kožička (hosť. Lokomotíva Zvolen), Kamil Karaš (hľadá sa klub)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies