Nováčik z Prešova chce hrať najvyššiu súťaž s odchovancami

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 10:11 • 2 min
Nováčik z Prešova chce hrať najvyššiu súťaž s odchovancami

PREŠOV - Futbalisti 1. FC Tatran Prešov pred deviatimi dňami domácim víťazstvom 3:0 nad ŠKF Sereď triumfovali v konečnom účtovaní Doxxbet ligy a po troch sezónach účinkovania v druholigovej spoločnosti postúpili medzi slovenskú elitu. Šarišania naposledy predtým účinkovali v najvyššej domácej súťaži v sezóne 2012/2013, v polovici júla začnú duelom 1. kola v Ružomberku s MFK fortunaligové pôsobenie.

slovakia

left justify in out

Hráči Prešova aj vzhľadom na nedávne druholigové vyvrcholenie začnú až o pár dní prípravu na nový súťažný ročník 2016/2017. Manažment klubu chce dať postupne dokopy káder na blížiacu sa náročnú nováčikovskú sezónu. "Naším najväčším úspechom je, že sme druhú ligu ovládli s kádrom zloženým výhradne z odchovancov Tatrana. Jedinou výnimkou je nigérijský útočník Hector Tamunoibiton Tubonemi, ale aj ten je už akoby náš. Považujeme ho za futbalového Ibrahima Maigu, ktorý je tiež pre každého Slovák," uviedol v rozhovore pre portál fortunaliga.sk generálny manažér prešovského klubu Marek Trávniček.

 

Šarišania chcú pokračovať v nastolenom trende a nezmenia klubovú filozofiu. "Radi by sme samozrejme získali možno troch nových hráčov, aby sme káder posilnili, ale naďalej budú hrať prím naši chlapci. Približne polovici mužstva sa skončili zmluvy, a tak v dovolenkovom období pracujeme na ich obnovovaní."

 

Platnosť kontraktov vypršala aj úspešnej trénerskej dvojici Stanislav Varga - Ján Karaffa, ktorá doviedla A-tím Tatrana do Fortuna ligy. "Sme s nimi maximálne spokojní. Odvádzajú výbornú prácu a každý v klube chce, aby zostali aj pre ďalší ročník," skonštatoval ďalej Trávniček.

 

Tatran Prešov si v letnej príprave zmeria sily s kvalitnými súpermi na turnaji v Česku. "Práve tam zistíme, ako sme na tom, pretože sa stretneme s tímami z najvyššej českej súťaže."

 

Funkcionári však musia okrem kádra riešiť aj iné dôležité náležitosti - otázky rozpočtu, ale predovšetkým štadióna. "Rozpočet musíme navýšiť, a preto hľadáme nových sponzorov. Čo sa týka štadióna, verím, že na úvod Fortuna ligy dostaneme výnimku a budeme hrať na našom trávniku. Potom, keď začneme stavať nový štadión, ktorý bude zasahovať aj do plochy nášho, sa budeme musieť presťahovať," poznamenal generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček.

 

Najreálnejšie momentálne vyzerá popradská alternatíva. Je možné, že prešovskí futbalisti budú v sezóne 2016/2017 hrať svoje domáce zápasy práve pod Tatrami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona