Nováčik z Piešťan ulovil Tatara: "Splnili všetky podmienky"

NETKY.SK • 21 September 2012, 06:45 • 2 min
Nováčik z Piešťan ulovil Tatara: "Splnili všetky podmienky"

Nováčik z Piešťan ulovil Tatara: "Splnili všetky podmienky"

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejista Tomáš Tatar začne sezónu v extraligovom klube ŠHK 37 Piešťany. Mladý útočník so skúsenosťami zo zámorskej NHL vo štvrtok v rozhovore pre portál šport.sk prezradil, že v noci priletí z USA a už v piatok sa predstaví v drese nováčika najvyššej slovenskej súťaže.
      Meno 21-ročného krídelníka Detroitu Red Wings sa spomínalo predovšetkým v súvislosti so Slovanom Bratislava a Duklou Trenčín, napokon však podpísal krátkodobý kontrakt s Piešťanmi. "S vedením Detroitu sme sa dohodli celkom rýchlo. Najprv som sa obzeral po KHL, ale keďže v tejto súťaži sú obmedzenia pre hráčov z NHL, nechal som to tak. No a prišla ponuka z Piešťan. Sú blízko môjho domova, to bola pre mňa jedna z priorít, takisto splnili všetky podmienky, poistky a podobne, takže sme sa dokázali dohodnúť. Hovoril som aj s Trenčínom, ale tam majú záväzky voči iným hráčom. So Zvolenom som ani nekomunikoval. Musím priznať, že som veľmi nerátal s tým, že by niektorý z extraligových klubov dokázal splniť všetky finančné podmienky," uviedol.
      Tatar absolvuje vo farbách Piešťan už piatkový domáci duel s HK 36 Skalica. "Bude to len niekoľko hodín po mojom príchode na Slovensko, takže zrejme ešte nebudem v stopercentnej pohode, ale určite chcem tímu pomôcť," uviedol a na margo najväčšej hviezdy súpera Žigmunda Pálffyho dodal: "Bude to veľmi zaujímavé. Skalica má niekoľko výborných hráčov, no a samozrejme Žiga. Je to veľký hráč a bude to pre mňa zaujímavá konfrontácia. Pokúsim sa mu na ľade aspoň trochu vyrovnať."
      Tatar by mal v Piešťanoch zotrvať do 12. októbra, kedy sa podľa slov generálneho manažéra "červených krídel" Kena Hollanda má hlásiť na farme Grand Rapids Griffins. "Požiadal nás, či môže do začiatku kempu hrať inde. Bude mať 22 rokov, chce hrať hokej, tak sme mu vyhoveli. Miesto ničnerobenia bude hrať na Slovensku," citoval Hollanda portál mlive.com. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies