Nováčik siahal po 20 rokoch po quadruple-double

NETKY.SK • 31 Október 2013, 10:03 • 2 min
Nováčik siahal po 20 rokoch po quadruple-double

PHILADELPHIA - Michael Carter-Williams vletel do basketbalovej NBA ako víchor, vo svojej stredajšej premiére v drese Philadelphie nielenže rozhodol o víťazstve nad majstrovským Miami Heat 114:110, ale takmer sa postaral o mimoriadne ojedinelý zápis do historických tabuliek.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný stredný rozohrávač, ktorého si 76ers vybrali v tohtoročnom drafte z 11. miesta, mal na dosah mimoriadne zriedkavé quadruple-double, čo je dvojciferné číslo až v štyroch štatistických ukazovateľoch. Cartera-Williamsa od neho delili iba tri doskoky a jedna získaná lopta, na konte mal 22 bodov, 12 asistencií. "Bol to pre mňa úžasný deň," neprekvapil nikoho bez dvoch centimetrov dvojmetrový rozohrávač.

Iba štyria hráči v tzv. open ére NBA od roku 1973 sa zmohli na quadruple-double - Nate Thurmond (v roku 1974), Alvin Robertson (1986), Hakeem Olajuwon (1990) a naposledy David Robinson v drese San Antonia pred takmer 20 rokmi - 17. februára 1994. Napríklad súčasný pivot Philadelphie Spencer Hawes bol v marci tohto roka takisto blízko k cennému zápisu, k 18 bodom a 16 doskokom však pridal "iba" 8 asistencií a 7 blokov. 

Spomedzi aktívnych hráčov v NBA sa dvojciferným číslom v štyroch štatistických ukazovateľoch môže pochváliť Ricky Rubio, aj keď išlo iba o vystúpenie v kadetskej reprezentácii Španielska. Súčasný rozohrávač Minnesoty v semifinále majstrovstiev Európy do 16 rokov pred siedmimi rokmi nazbieral v súboji proti Chorvátsku 19 bodov, 10 doskokov, 13 asistencií a 11 získaných lôpt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies