Nováčik Hrošovský pozvánku nečakal, poteší ho každá minúta

NETKY.SK • 12 November 2014, 12:41 • 2 min
Nováčik Hrošovský pozvánku nečakal, poteší ho každá minúta

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na blížiace sa zápasy s Macedónskom (15. novembra v Skopje) a Fínskom (18. novembra v Žiline) aj dvojicu nováčikov Ondreja Dudu a Patrika Hrošovského.

slovakia

left justify in out

Obaja ešte v októbrovej baráži s Talianskom bojovali o postup výberu do 21 rokov na finálový turnaj ME 2015 a o necelý mesiac sa im naskytá šanca pripísať si na konto premiérový štart v národnom A-tíme.
     

Hrošovský priznal, že pozvánku nečakal. Súčasne sa nechal počuť, že nemá veľké oči a bude rád za každú minútu strávenú na ihrisku. "Myslím si, že nie je potrebné nič meniť. Chalani v doterajšom priebehu kvalifikácie získali plný počet 9 bodov z troch zápasov a veru nepamätám si, či tu také niečo bolo. Určite budem rád za každú minútu, ktorú odohrám v prípravnom zápase s Fínskom," povedal Hrošovský, ktorý prišiel na zraz vo veľmi dobrej nálade.
     

Nepokazila mu ju ani víkendová prehra Viktorie Plzeň s Jihlavou, po ktorej sa náskok jeho tímu na čele tabuľky Synot ligy pred pražskou Spartou scvrkol len na jeden bod. "Zdoláme Spartu a následne prehráme v Jihlave. Čo k tomu povedať, ale taký je futbal... Teraz som v reprezentačnom a užívam si tieto chvíle, je to výborný pocit. Doteraz sme boli s Ondrom Dudom v dvadsaťjednotke a teraz sme sa obaja dostali do áčka, takže určite som veľmi šťastný."
     

Vo veku 22 rokov Hrošovský zaklopal na dvere kabíny A-tímu a tréner Kozák mu ich otvoril. Dôvodom sú jeho stabilné výkony v klube, v drese ktorého odohral v prebiehajúcej sezóne 13 ligových zápasov. Hrošovský bol z pozvánky milo prekvapený: "Prekvapilo ma to, lebo len minulým zrazom sme skončili 21-tku. Nečakal som to."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies