Nová železničná stanica vo Viedni zjednoduší dopravu aj z Bratislavy

NETKY.SK • 28 November 2012, 08:42 • 2 min
Nová železničná stanica vo Viedni zjednoduší dopravu aj z Bratislavy

Nová železničná stanica vo Viedni zjednoduší dopravu aj z Bratislavy - Doprava Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.

slovakia

left justify in out

imgŽelezničná spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK) informuje, že od nedele 9. decembra 2012 bude čiastočne sprevádzkovaná úplne nová železničná stanica ÖBB Wien Hauptbahnhof/Wien Hbf (Viedeň hlavná stanica/Viedeň hl. st.), zatiaľ iba pre vlaky regionálnej a prímestskej dopravy. Z toho dôvodu bude zrušená provizórna železničná stanica Wien Südbahnhof (Ostbahn). Vlaky, ktoré doposiaľ vychádzali/končili na stanici Wien Südbahnhof (Ostbahn), budú presmerované na novú železničnú stanicu Wien Hauptbahnhof.
      Cestujúci zo železničnej stanice Bratislava – Petržalka uvítajú  zjednodušenie cestovania, za kratší čas a vyššie pohodlie, vďaka - možnosti priameho cestovania cez Wien Hbf na Wien Meidling (a ďalej) pre cestujúcich prichádzajúcich do Viedne cez Brück/Leitha (tzv. trať Ostbahn, aj zo stanice  Bratislava - Petržalka), - možnosti prestupu na linky metra U1 na žst. Wien Hbf a U6 na žst. Wien Meidling, resp. vlaky S-Bahn. (U6 premáva priamo i na žst. Wien Westbahnhof/iba 4 zastávky),  - možnosti priameho prestupu, resp. skrátenie peších presunov na mestské rýchlovlaky S-Bahn a linky viedenskej mestskej dopravy. 
Podstatne sa skráti čas cestovania predovšetkým do južnej a západnej časti Viedne, s menším počtom prestupov, resp. bez dlhých peších presunov po ulici. Skrátia sa jazdné časy vlakov z Bratislavy hlavnej stanice cez  Marchegg do Viedne.     
Medzi Bratislavou a Viedňou denne jazdí 72 priamych vlakov. Z Bratislavy - Petržalky sa iba s jedným prestupom cestujúci dostanú do významných miest Európy- do Mníchova, Linzu, Salzburgu, Grazu, Klagenfurtu, Villachu a ďalších. (prestup na žst. Wien Meidling na vlaky RJ, IC, EC).

      Všetky zmeny a ďalšie informácie v rámci uzla a okolia Viedne sú spracované a znázornené v brožúre ÖBB, ktorá je zverejnená na:  https://www.hauptbahnhof wien.at/de/Projekte/Bahnhof/Teilinbetriebnahme_Hauptbahnhof/__Downloa ds/Fahrgastinfo.pdf 


      Všetky podrobnosti o cestovaní vlakom získajú cestujúci na čísle Kontaktného centra 18 188, pri volaniach zo zahraničia +421 2448 58 188, ktoré má nepretržitú prevádzku, v zákazníckych centrách ZSSK, v osobných pokladniciach ZSSK, na emailovej adrese: info@slovakrail.sk alebo na internetovej stránke www.slovakrail.sk. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies