Nová webstránka uľahčí dedičské konania v rámci Európskej únie

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:23 • 2 min
Nová webstránka uľahčí dedičské konania v rámci Európskej únie

Nová webstránka uľahčí dedičské konania v rámci Európskej únie

slovakia

left justify in out

Občania Európskej únie (EÚ) majú od konca júna možnosť dostať sa k informáciám o dedičskom práve členských štátov vo svojom rodnom jazyku. Rada notárstiev Európskej únie (CNUE) s podporou Európskej komisie (EK) spustila novú internetovú stránku, ktorá ľuďom zodpovie najdôležitejšie otázky týkajúce sa dedičstiev vo všetkých 27 členských štátoch.
      Počet ľudí, ktorí nadväzujú pracovné alebo súkromné vzťahy s občanmi iného štátu EÚ, narastá. Podľa údajov EK sa v EÚ každoročne rieši takmer pol milióna prípadov dedičstiev s medzinárodným prvkom, ktoré celkovo predstavujú viac než 120 miliárd eur. "Vďaka novej stránke si občania môžu veľmi jednoducho zistiť aktuálne právne úpravy týkajúce sa dedenia v zahraničí. Dozvedia sa, ako postupovať a aké zákony budú na majetok poručiteľa uplatnené v inom členskom štáte únie," priblížil člen Prezídia Notárskej komory SR Rudolf Durdík. Zároveň dodal, že Notárska komora SR ako člen Rady notárstiev EÚ je hrdá na to, že môže byť súčasťou projektu, ktorý občanom uľahčí cezhraničné dedičské konania.
      Na webovej stránke nájdu jej návštevníci odpovede na najdôležitejšie otázky, ktoré súvisia s dedením v 22 oficiálnych jazykoch EÚ a chorváčtine.
      Na stránku Dedičstvá v Európe sa možno dostať buď zo stránky Notárskej komory SR alebo priamo. Obsah stránky bude pravidelne aktualizovaný, aby bolo možné sledovať európske i vnútroštátne legislatívne zmeny. Právnym odborníkom je pre každý členský štát EÚ k dispozícii podrobnejší text v angličtine, nemčine a francúzštine.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies