Nova: Vyzývame ministerku zdravotníctva na odvolanie riaditeľa UNB Bdžocha

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 12:19 • 2 min
Nova: Vyzývame ministerku zdravotníctva na odvolanie riaditeľa UNB Bdžocha

BRATISLAVA - Opoziční poslanci NR SR z hnutia NOVA vyzývajú ministerku zdravotníctva Zuzanu Zvolenskú (nominantka Smeru-SD), aby okamžite odvolala riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Miroslava Bdžocha. Dôvodom je, že podľa hnutia Bdžoch obhajuje záujmy súkromnej spoločnosti, ktorá vyberá parkovné pred nemocnicami v Ružinove a Petržalke.

slovakia

left justify in out

"UNB prenajala parkoviská v Ružinove a Petržalke za smiešnu sumu. Podpísalo to ešte bývalé vedenie nemocnice, ale jediné, čo dokázalo súčasné vedenie, je vypracovať právny posudok za 20.000 eur. Na základe neho tvrdia, že zmluva je nevypovedateľná," uviedla na tlačovej konferencii bratislavská mestská poslankyňa Katarína Augustinič (NOVA). Keďže parkoviská sú podľa nej na pozemkoch mesta, mestskí poslanci podali na súd návrh na predbežné opatrenie, aby vydal zákaz výberu parkovného.
      

"Súd to schválil a zákaz vydal. Okrem súkromnej firmy sa však odvolala aj UNB. Takto preukázala, že nemá záujem obhajovať záujem občanov a ich právo na bezplatné parkovanie, ale sleduje záujmy súkromnej spoločnosti," odkázala.
      

Líder NOVA Daniel Lipšic je presvedčený, že Bždochovi vôbec nejde o pacientov. "Ak ho ministerka neodvolá, budeme zvažovať ďalšie kroky. Parlament má totiž ďalšie kontrolné mechanizmy," avizoval s tým, že o návrhu na odvolanie ministerky nehovorí.
      

Viacero opozičných poslancov sa dnes pokúsilo presadiť novelu zákona, podľa ktorej by muselo byť parkovanie pri verejných nemocniciach bezplatné. Vládny Smer-SD však návrh nepodporil a novela neprešla.
      

Podľa hovorkyne rezortu zdravotníctva Zuzany Čižmárikovej mal Lipšic takúto výzvu adresovať vtedajšiemu ministrovi zdravotníctva Ivanovi Uhliarikovi (KDH) v čase, keď jeho nominant na čele UNB Miroslav Bucha zmluvu o prenájme parkovísk podpísal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies