Nová výstraha pred veľmi vysokými teplotami a požiarmi pre celé Česko

NETKY.SK • 29 Júl 2018, 13:52 • 2 min
Nová výstraha pred veľmi vysokými teplotami a požiarmi pre celé Česko

PRAHA - Meteorológovia z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vydali novú výstrahu pred veľmi vysokými teplotami a nebezpečenstvom požiarov. Výstraha platí pre celú Českú republiku, píše spravodajský server televíznej stanice Nova.

slovakia

left justify in out

"Výstraha rozširuje nebezpečenstvo požiarov aj na západ Pardubického a Královohradeckého kraja a pridáva varovanie pred vysokými a veľmi vysokými teplotami," uvádza na svojej webovej stránke ČHMÚ.

 

"V nasledujúcich dňoch zaznamenáme najvyššie popoludňajšie teploty nad 31 stupňov Celzia. Dnes (nedeľa 29. 7.) iba v oblasti Polabia a na južnej Morave; zajtra už na väčšine územia okrem severovýchodu Českej republiky."

 

V ďalších dňoch budú teploty na celom území ČR ešte vyššie, od utorka budú miestami prekračovať až 34 stupňov. "Mierne ochladenie by malo prísť až v priebehu štvrtka od západu; výstraha bude podľa potreby spresňovaná, prípadne predĺžená," varujú podľa televízie Nova českí meteorológovia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies