Nová výrobná hala v Považskej Bystrici bude stáť 21 mil. eur, dá prácu 150 ľuďom

NETKY.SK • 23 Február 2016, 16:59 • 2 min
Nová výrobná hala v Považskej Bystrici bude stáť 21 mil. eur, dá prácu 150 ľuďom

BRATISLAVA - Priemyselný park v Považskej Bystrici sa rozšíri o novú výrobnú halu, ktorú za 21,3 mil. eur začala 19. februára stavať kórejská spoločnosť Dongil Rubber Belt Slovakia, s. r. o., vyrábajúca tesnenia do áut.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, v poradí už druhá výrobná hala priemyselného parku zamestná v prvej etape 150 zamestnancov, neskôr viac ako 300, pričom pracovné miesta by mali byť určené prevažne ženám.


Priemyselná plocha novej haly by mala mať podľa manažéra oddelenia údržby kórejskej spoločnosti Eduarda Maťašovského rozlohu približne 53 tis. metrov štvorcových. "V prvej fáze plánujeme postavenie výrobnej haly s rozmermi 200 krát 60 metrov. Budú tam výrobné linky, lisovacie a sekacie zariadenia. Inštalácie technológií by sme chceli začať začiatkom júla tohto roka. Začiatok výroby je naplánovaný niekedy v septembri alebo v októbri,“ spresnil manažér.


Spoločnosť požiadala ministerstvo o investičnú pomoc vo výške približne 3,75 milióna eur formou daňových bonusov. Ako informoval štátny tajomník ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec, žiadosť je momentálne v procese posudzovania, pričom o jej vyhovení alebo nevyhovení rozhodne vláda SR. "Špecifikom investície je, že celá produkcia pôjde na export, čo nebýva veľmi obvyklé, a dokonca viac ako 55 % subdodávok bude pochádzať zo slovenských firiem. Myslím si, že to výrazne pomôže znižovaniu nezamestnanosti v regióne a na druhej strane zlepší obchodnú bilanciu a zvýši ekonomický rast,“ doplnil Chovanec.


Spoločnosť Dongil Rubber Belt Slovakia, s. r. o., sa špecializuje na výrobu tesnení do motorových vozidiel značiek KIA Motors a Hyundai. V Považskej Bystrici zamestnáva 500 kmeňových a 200 agentúrnych zamestnancov. V novej výrobnej hale sa budú vyrábať tesnenia pre automobilku Hyundai v Petrohrade.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona