Nová vláda premiéra Vallsa dostala dôveru parlamentu

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 20:39 • 2 min
Nová vláda premiéra Vallsa dostala dôveru parlamentu

PARÍŽ - Francúzsky parlament v utorok vyslovil dôveru novej vláde pod vedením premiéra Manuela Vallsa. Toho pred týždňom do funkcie vymenoval prezident François Hollande. Za vyslovenie dôvery hlasovalo 306 poslancov, proti bolo 239.

slovakia

left justify in out

V prejave pred parlamentom Valls ohlásil znižovanie daní a potvrdil zámer znížiť verejné výdavky. Prisľúbil, že zníži deficit verejných financií aj bez prijatia prísnych úsporných opatrení. "Som za rešpektovanie našich záväzkov, no kvôli dodržaniu rozpočtu, nie kvôli úsporám," vyhlásil s tým, že dôležitý je rast ekonomiky, bez ktorého nemožno očakávať zníženie deficitu a nezamestnanosti. Vláda podľa Vallsa zachová v záujme občanov súčasný sociálny model aj verejné služby.

 

Valls nahradil na čele kabinetu menej obľúbeného Jeana-Marca Ayraulta, ktorý odišiel po tom, ako vládna Socialistická strana utrpela výrazné straty v komunálnych voľbách. Päťdesiatjedenročný Valls patrí ku konzervatívnemu krídlu strany a pre svoje názory býva dokonca prirovnávaný k bývalému pravicovému prezidentovi Nicolasovi Sarkozymu, vďaka čomu si získal sympatie aj medzi prívržencami opozície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies