Nová vláda Imrána Chána zložila prísahu

NETKY.SK • 20 August 2018, 12:08 • 2 min
Nová vláda Imrána Chána zložila prísahu

Islamabad- Nový pakistanský 21-členný vládny kabinet zložil v pondelok prísahu. Stalo sa tak deň po tom, ako sa premiér Imrán Chán zaviazal znížiť vládne výdavky a skoncovať s korupciou.

slovakia

left justify in out

Šestnásť federálnych ministrov zložilo v Islamabade prísahu do rúk prezidenta Mamnúna Husajna. Premiér tiež uviedol do funkcie päť vládnych poradcov.

 

Minister zahraničných vecí Šáh Mahmúd Kurajší po slávnostnom akte vyhlásil, že osloví svojich partnerov v regióne a zameria sa na najdôležitejšie otázky, ktoré sú v záujme Pakistanu.

 

"Pakistan potrebuje pokojný a stabilizovaný Afganistan, je to v záujme Pakistanu," uviedol.

 

Pripomenul, že susedné krajiny India a Pakistan sú jadrovými veľmocami a nemôžu si dovoliť žiadne dobrodružstvo.

 

"Máme dlhodobé, zložité problémy a nemáme inú možnosť, ako začať dialóg," dodal šéf pakistanskej diplomacie a uvítal, že indický premiér Naréndra Módí vyjadril v blahoprajnom liste Chánovi túžbu po rozhovoroch.

 

Chán, ktorý je bývalou kriketovou hviezdou, zložil v sobotu prísahu ako nový premiér Pakistanu po víťazstve svojej strany v júlových voľbách.

 

O deň skôr ho poslanci pakistanského parlamentu potvrdili vo funkcii premiéra.

 

Na tento post ho nominovalo jeho Pakistanské hnutie za spravodlivosť (PTI), ktoré v parlamente nemá väčšinu, a tak muselo vytvoriť koaličnú vládu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies