Nová vášeň exprezidenta Georgea W. Busha: Pozrite si jeho maľby!

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 06:30 • 2 min
Nová vášeň exprezidenta Georgea W. Busha: Pozrite si jeho maľby!

DALLAS - Bývalý americký prezident George W. Bush v piatok po prvý raz predstavil verejnosti svoje autorské výtvarné diela, ktorými sú portréty svetových lídrov. Bush považuje maľovanie za svoju novú vášeň a vypĺňa ním voľný čas od svojho odchodu z Bieleho domu v roku 2009, píše agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Medzi portrétmi možno nájsť ponurý výzor ruského prezidenta Vladimira Putina, ako aj usmievavú tvár zosnulého českého dramatika a štátnika Václava Havla. Výstava s názvom "Umenie vodcovstva: Osobná diplomacia prezidenta" bude sprístupnená v Prezidentskom centre Georgea W. Busha v texaskom Dallase od dnes do 3. júna.
      

Podľa Bushových vlastných slov mu maľovanie umožňuje presne vyjadriť svoje pocity voči zobrazovaným osobám. "Myšlienke vystaviť obrazy som sa trocha zdráhal, pretože sa nepovažujem za veľkého umelca," zdôveril sa niekdajší 43. prezident USA, ktorý s touto činnosťou začal pred dvoma rokmi. Medzičasom namaľoval aj svoj autoportrét.
      

K obrazu zamračeného Putina povedal: "Dobre sme sa poznali, naše priateľstvo sa rokmi stále viac utužovalo. Vladimir však Ameriku v mnohých ohľadoch vnímal ako nepriateľa. Pokúšal som sa, samozrejme, tento jeho názor zmeniť." Ďalšími osobnosťami zvečnenými Bushovým štetcom sú britský expremiér Tony Blair, afganský prezident Hámid Karzaj či tibetský duchovný vodca dalajláma.
    




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies