Nová ústava vstúpila do platnosti

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 13:55 • 2 min
Nová ústava vstúpila do platnosti

Nová ústava vstúpila do platnosti - Politika Nová ústava, v súlade s ktorou sa Kirgizsko stane parlamentnou republikou, vstúpila do platnosti. Stalo sa tak po tom, ako ju občania podporili v nedeľňajšom referende.

slovakia

left justify in out

Nová ústava, v súlade s ktorou sa Kirgizsko stane parlamentnou republikou, vstúpila do platnosti. Stalo sa tak po tom, ako ju občania podporili v nedeľňajšom referende.
      Predstavitelia volebnej komisie dnes informovali, že za ústavu, ktorá redukuje doposiaľ rozsiahle právomoci prezidenta, hlasovalo viac než 90 percent voličov.
      Chudobnou stredoázijskou bývalou sovietskou republikou už mesiace zmietajú nepokoje a násilie, rozpútané po tom, ako v apríli vypukli protesty, ktoré viedli k zosadeniu prezidenta Kurmanbeka Bakijeva.
      Po zvrhnutí Bakijeva rozpustili parlament, ktorý bude zrekonštituovaný po októbrových voľbách.
      V nedeľňajšom všeľudovom hlasovaní tiež voliči schválili dočasnú prezidentku Rozu Otunbajevovú ako líderku krajiny do konca roka 2011. Inaugurácia úradujúcej hlavy štátu sa uskutoční v sobotu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona