Nová úroveň boja v Sýrii: Militanti vedia premeniť prieskumné drony na bojové stroje!

NETKY.SK • 12 Október 2016, 12:01 • 2 min
Nová úroveň boja v Sýrii: Militanti vedia premeniť prieskumné drony na bojové stroje!

WASHINGTON - Povstalecké a militantné skupiny ako libanonský Hizballáh či Islamský štát (IS) sa naučili prieskumné bezpilotné lietadlá premeniť na bojové stroje alebo na zbrane a využívajú ich jedna proti druhej, čo pridáva občianskej vojne v Sýrii novú komplikáciu. Tlačovej agentúre AP to povedal nemenovaný predstaviteľ armády USA.

slovakia

left justify in out

Video patriace odnoži teroristickej siete al-Káida, islamistickej sunnitskej skupine Džund al-Aksá (Vojaci z al-Aksá), údajne zachytáva dron pristávajúci na kasárňach sýrskej armády, ktorá bráni režim prezidenta Bašára Asada, pochádzajúceho zo šiitskej vetvy islamu.

 

Na ďalšom videu vidieť, ako Iránom podporované šiitské hnutie Hizballáh údajne zhadzuje výbušniny na sunnitskú militantnú skupinu Džabhat Fath aš-Šám (bývalý Front an-Nusra).

Americký predstaviteľ podľa dnešnej správy AP uviedol, že niekoľko skupín dokázalo nájsť spôsob, ako zmeniť drony na zbrane, a potom ich "jednoducho nechali havarovať".

Prieskumné drony umožňujú rôznym skupinám získavať údaje o základniach nepriateľov, o ich pozíciách na bojovom poli, o ich zbraniach, a tak zlepšiť cielenosť útokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies