Nová teroristická hrozba proti Európe sa netýka USA - neexistujú také náznaky

NETKY.SK • 5 Október 2010, 11:04 • 2 min
Nová teroristická hrozba proti Európe sa netýka USA - neexistujú také náznaky

Nová teroristická hrozba proti Európe sa netýka USA - neexistujú také náznaky - Krimi Nová teroristická hrozba proti Európe sa netýka Spojených štátov, ale Američania cestujúci do zahraničia by mali zachovávať zdravú opatrnosť. Uviedol to v pondelok Biely

slovakia

left justify in out

img

Nová teroristická hrozba proti Európe sa netýka Spojených štátov, ale Američania cestujúci do zahraničia by mali zachovávať zdravú opatrnosť. Uviedol to v pondelok Biely dom.
      Tlačový tajomník amerického prezidenta Baracka Obamu Robert Gibbs zdôraznil, že Američanom nenariadili zostať doma.
      Obamu informovali o situácii v sobotu, uviedol Gibbs novinárom. USA vydali v nedeľu varovanie pre Američanov žijúcich v zahraničí alebo cestujúcich do Európy, aby boli ostražití vzhľadom na tamojšiu teroristickú hrozbu.
      Američanov v Európe podľa Gibbsa upozornili, aby si všímali podozrivú činnosť a mali na pamäti, kam majú ísť v prípade núdze.
      Predstavitelia FBI a ministerstva pre vnútornú bezpečnosť už skôr uviedli, že nemajú žiadne náznaky, že teroristi sa v rámci novej hrozby proti Európe zameriavajú na Spojené štáty alebo na ich občanov.
      Podľa materiálov získaných tlačovou agentúrou Associated Press (AP) FBI a ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť sú presvedčené, že teroristická sieť al-Káida stále chce zaútočiť na USA, ale nič nepoukazuje na konkrétne, akútne hrozby či také, ktoré by súviseli s európskymi plánmi. Podľa odborníkov je však čoraz ťažšie vopred odhaliť teroristické sprisahania, pretože ich uskutočňujú jednotlivci alebo malé skupiny.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona