Nová správa o lete MH370, pri ktorej sa stratilo 239 ľudí na palube, neobjasňuje jeho zmiznutie

NETKY.SK • 30 Júl 2018, 11:51 • 2 min
Nová správa o lete MH370, pri ktorej sa stratilo 239 ľudí na palube, neobjasňuje jeho zmiznutie

KUALA LUMPUR - Malajzijské úrady v pondelok zverejnili správu nezávislého vyšetrovacieho tímu, ktorý sa zaoberal zmiznutím lietadla spoločnosti Malaysia Airlines z roku 2014. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V správe sa opakuje už známe tvrdenie Malajzie, že lietadlo sa úmyselne odklonilo od svojej trasy a letelo viac ako sedem hodín po prerušení komunikácie. V správe sa tiež konštatuje, že príčinu zmiznutia letu MH370 stále nie je možné určiť a "možnosť zásahu tretej strany nemožno vylúčiť".

 

Správa poukazuje aj na nedostatky v reakcii malajzijskej vlády na túto udalosť, čo len posilnilo dohady o osude lietadla a jeho pasažierov.

 

Lietadlo s 239 ľuďmi na palube zmizlo 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Predpokladá sa, že sa zrútilo v južnej časti Indického oceánu.

 

Jednotlivé kusy trosiek, ktoré sa vyplavili afrických plážach a ostrovoch Indického oceánu, naznačili, v ktorej odľahlej časti oceánu sa lietadlo pravdepodobne zrútilo. Pátranie, ktoré sa konalo na podnet vlád Austrálie, Malajzie a Číny, však toto miesto nedokázalo presne určiť. Pátranie, do ktorého sa pustila americká spoločnosť Ocean Infinity a ktoré sa skončilo začiatkom tohto roka, bolo tiež neúspešné.

Osud letu MH370 je jednou z najväčších záhad v dejinách letectva.

 

Správa zverejnená v pondelok ešte stále nie je konečná - práve vzhľadom na to, že sa lietadlo nenašlo. Malajzijská vláda deklarovala, že je pripravená pokračovať v pátraní, ak sa objavia dôveryhodné dôkazy o lokalizácii lietadla.

 

Rodiny obetí záhadného zmiznutia lietadla Malaysia Airlines na zverejnenie najnovšej správy reagovali s ľútosťou, že ani ona nepriniesla nič nové. Text správy však naznačuje, že k zmiznutiu lietadla viedla séria porúch, pričom sa spomína najmä nedodržiavanie postupov a pokynov.

 

"Dúfame, že k týmto chybám už znovu nedôjde a že sa v budúcnosti prijmú opatrenia, ktoré im zabránia," povedala Grace Nathanová, právnička, ktorej matka Anne Daisyová bola na palube zmiznutého Boeingu 777 spoločnosti Malaysia Airlines.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies